Uitslag peiling CO2-compensatie

In het septembernummer vroegen we onze lezers wat ze vonden van het plan van de organisator van de jaarlijkse truckersparade om zijn CO2-uitstoot te compenseren door het aanplanten van een aantal bomen. Er brachten bijna honderd mensen een stem uit, maar de meningen waren nogal verdeeld.

De meest gekozen optie is een steun voor de ondernemer: 30 procent zegt “Heel goed dat deze ondernemer dit doet”. Nog eens 15 procent steunt het initiatief van de ondernemer eveneens, maar vindt dit eigenlijk een vanzelfsprekende zaak.

Ruim de helft van de stemmers is kritischer, maar om uiteenlopende redenen. 19 procent vindt dat compensatie wel goed is maar de uitstoot in het Centrum niet oplost, en 28 procent vindt het overdreven, “we schieten door”. De laatste 8 procent gelooft dat CO2-compensatie helemaal niet werkt.

 

Volgende column: Vitens en de perfecte Ierse koffie
 

Bijdrage: 
Lezershoek: 

Reacties

Niet alleen de CO2 uitstoot is slecht maar wat te denken van de geluidsoverlast. In Nederland is er nog niet veel aandacht voor, maar een mens raakt gestresst door te hoge aantallen decibellen. In Frankrijk, m.n. Parijs komen nu flitspalen voor geluidsoverlast. Zodra een auto of motor een hoger dan toegestaan decibelgetal produceert wordt er een foto gemaakt zodat het kenteken wordt genoteerd en de overtreder kan worden bekeurd. Dat lijkt me ook iets voor Nederland. Er zijn internationale regels voor het produceren van decibellen.

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.