2e Week van de Duurzaamheid

27 juni 2021
tekst: Hans Snel; foto: Mel Boas

Van 9 tot en met 16 oktober 2021 vindt in Zeist voor de tweede maal de Week van de Duurzaamheid plaats. Samen Duurzaam Zeist biedt eigen initiatieven én andere organisaties die in Zeist actief zijn op het gebied van duurzaamheid een podium om bewoners te informeren, te boeien en te activeren. Organisaties die een aantrekkelijke activiteit aanbieden met betrekking tot klimaat en energie, kringloopeconomie, natuur en landschap en een gezonde leefomgeving zijn welkom. Geïnteresseerden kunnen via www.weekvandeduurzaamheidzeist.nl hun interesse kenbaar maken.

Tijdens de eerste Week van de Duurzaamheid Zeist, vorig jaar, deden ondanks de coronamaatregelen 30 initiatieven en organisaties mee met in totaal 55 activiteiten. Vanwege het succes verwacht Samen Duurzaam Zeist dit jaar nog meer belangstelling, ook vanuit de dorpen van Zeist.

De Week van de Duurzaamheid start met een Duurzame Markt op zaterdag 9 oktober in het Walkartpark. Op deze dag vinden hier allerlei activiteiten plaats. Als inwoner kun je je eigen programma samenstellen of rondstruinen langs de marktkramen. De hele week zijn er overal in Zeist activiteiten, waaraan je kunt deelnemen. Van workshops tot filmvertoningen. Van presentaties tot pubquizzen. Samen Duurzaam Zeist bundelt ze in één totaalprogramma. De Week wordt afgesloten met een ‘Keek op de Week’-Café op zondag 17 oktober voor alle participanten. 

Samen Duurzaam Zeist nodigt initiatieven en organisaties, actief in Zeist, uit om zich te melden, ook als de concrete invulling van de activiteit nog niet helder is. Samen Duurzaam Zeist denkt graag mee over een aantrekkelijk programma. Geïnteresseerden kunnen op www.weekvandeduurzaamheidzeist.nl een belangstellingsformulier invullen.

Samen Duurzaam Zeist is een brede duurzaamheidsbeweging van inwoners en organisaties, ondersteund door de gemeente. Zij dragen elk op hun eigen manier en met hun eigen initiatief bij aan een duurzaam, groen en gezond Zeist.
 

Bijdrage: 

 


Hans schreef eerder:
Zelf je regenpijp afkoppelen

Meer over de 1e week van de duurzaamheid:
Week van de Duurzaamheid

Volgende artikel:
De mooiste foto van: Janny Smits

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.