Boekpresentatie in De Groene Winkel

12 april 2024
tekst: Saskia de Waal

Op zaterdagmiddag 20 april signeert Alma Huisken, culinair journalist, ecologisch hovenier en biodynamisch imker, haar nieuwe boek 'Tuinlied. Een groene symfonie, uit liefde voor de aarde' in De Groene Winkel in Zeist.

Voor haar boek 'Groente' ontving ze de Wina Bornprijs en haar boek 'Met mest en vork' stond op de shortlist van de Jan Wolkers Natuurprijs.

Alma Huisken maakte naam met 'groene boeken' waaronder 'Dichter bij de bij' en 'Het groene kippenboek' die bij de Zeister uitgeverij Christofoor verschenen.

Over Alma Huisken
Na een rijk verleden als muziekpromoter, koksmaatje, docente Engels, marketeer, (eind)redacteur en eco-winkelier is Alma Huisken momenteel vooral (culinair) journalist, groenauteur, ecologisch hovenier én biodynamisch imker. Haar inspiratie komt uit haar eigen Groningse tuin, De Groene Luwte; een biodynamische moestuin met kippen, ganzen, loopeenden en bijen, waarin ze vanuit de groene kringloopgedachte streeft naar zelfvoorziening. Alma is een echte bezige bij, beperkt zich niet graag tot één beroep en noemt zichzelf een gespecialiseerd generalist. Want als je dacht dat het ‘boerenbestaan’ en erover schrijven genoeg was, dan heb je het mis. Ze geeft namelijk ook cursussen, lezingen en masterclasses.

Over Tuinlied: een ode aan de globe
Tuinlied is hét klimaatbewuste tuin- en kookboek voor deze tijd. Alma Huisken schreef het uit klimaatzorg, maar met een hoopvol hart. Gloedvol stimuleert ze om iets te doen en de bedoeling is groen; onze aarde hoeden en voeden. Hoe? Door sprankelende voorbeelden en 1001 groene tips per maand te geven. Niet alleen in de tuin, maar ook in de keuken. Zo motiveert ze iedereen om gewoon aan te pakken.

Alma zal van 13.30 tot 15.00 uur haar boeken signeren en tuin- en kooktips geven.

Boekpresentatie ‘Tuinlied’
Wanneer: zaterdag 20 april 2024
Tijd: 13.30 – 15.00 uur
Waar: De Groene Winkel, 1e Hogeweg 18, Zeist
 

Bijdrage: 
Recensie: 

 


Meer over De Groene Winkel:
Leven zonder plastic?

Meer boeken:
Een frisse kijk op opvliegers

Volgende bericht:
Duurzaam café: duurzame broedplaats LAB Lou

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.