Walkartpark

Zeist herdenkt de holocaust

Artikel
Zeist herdacht ook dit jaar de slachtoffers van de holocaust op de laatste zondag van januari, de dag waarop in 1945 het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau werd bevrijd. Locoburgemeester Laura Hoogstraten haalde een vergeten geschiedenis naar boven, en Lisa en Marc Boas vertelden over hun oma.
tekst: Antoon Berentsen; foto’s: Antoon Berentsen (boven), Mel Boas (midden), geheugenvanzeist.nl (onder)

Walk Art Markt: volop genieten van kunst en muziek

Aankondiging
Op zaterdag 19 augustus organiseert CultuurZeist de jaarlijkse Walk Art Markt in het gelijknamige park aan de Slotlaan in Zeist. In ruim 130 kramen presenteren sierkunstenaars en ambachtsdesigners een gevarieerd aanbod van onder andere schilder-, glas- en houtkunst, keramiek en sieraden.
tekst: Joke van der Leij; foto's: Pien van den Bosch

Walkartpark

Column
New York heeft Central Park, Londen heeft Hyde Park, en Zeist heeft het Walkartpark. De film 'Walkart' van Kees Linnenbank brengt bij Arend Postma herinneringen boven van vervlogen tijden, poffertjeskramen en zwervers.
tekst en foto: Arend Postma

Walk Art Markt Zeist: kunst en muziek in een groene oase

Aankondiging
Op zaterdag 13 augustus vindt De Walk Art Markt plaats in het Walkartpark. In 110 kramen presenteren sierkunstenaars en ambachtsdesigners een gevarieerd aanbod. Tijdens de markt treden ook verschillende artiesten op. Foodtruckers zorgen voor lekker eten en drinken. De toegang is gratis.
tekst: Joke van der Leij; foto: Pien van den Bosch

Ontwaakt

Boek
Zondag 26 juni was de lancering van mijn roman ‘Ontwaakt’. "Langs het Walkartpark fiets ik via de Hogeweg naar huis. Mijn blik gaat naar het park. Misschien is hij daar? Ik bedenk me geen moment en fiets het park in."
tekst: Charlotte Veldhuizen; foto: Anne-Fleur Wink

Streekbier festival in het Walkartpark

Column
Ik vind mijzelf terug op het Streekbier Festival in het Walkartpark. De sfeer zit er al snel goed in. Bij de stand van Slotbier Zeist kan ik kiezen uit wel één bier: Slotbier Blond vol 7%. Een assortiment waar sommige mensen het Spaans benauwd van krijgen, maar voor mij is het een verademing.
tekst en foto’s: Arend Postma

Pages