Centrum

Shantyfestival Centrum Zeist

Aankondiging
Vier samen met 6 Shantykoren de aanstaande komst van de Hollandse Nieuwe van 2023 tijdens het Shantyfestival in het centrum van Zeist op 17 juni. De Shantykoren maken er met hun zeemansliederen een gezellig feest van op drie podia: Slotlaan, Vossole en Emmaplein. De toegang is gratis.
tekst: Mirjam Samsen

CO2-explosie in het centrum van Zeist

Column
Terwijl de burgers van Zeist worden verzocht de verwarming een graadje lager te zetten, korter te douchen en de auto zoveel mogelijk te laten staan, geeft de gemeente Zeist toestemming voor een energieslurpende kolonne van luid ronkende en toeterende trucks door het centrum. Wie verzint dat?
tekst: Maarten en Barbara van den Bergh; foto’s: Mel Boas

Inspraak

Column
Onlangs werden bewoners en ondernemers in de gelegenheid gesteld om hun mening te geven over de centrumvisie. Hier werd gretig gebruik van gemaakt. Vooral door degenen die zich niet konden vinden in de nieuwe verkeerssituatie.
tekst: Marcel Leenders, foto’s: Roel van Nieuwstadt / Johan Janssen

Slotlaan

Column
Ooh Slotlaan, oh Slotlaan. Gulden snede door het hart van Zeist. Wat is er gebeurd? Wat hebben ze met je gedaan? Met je waardigheid, je status, je historische allure? 
tekst: Marcel Leenders, foto’s: Ronald Camstra

Fietsen

Column
Nog niet zolang geleden werd hier in het centrum van Zeist een protestdemonstratie georganiseerd door een groep inwoners die het niet normaal vinden dat je niet meer overal met je auto dwars door Zeist kunt rijden.
tekst: Marcel Leenders; foto: Mel Boas

Pages