groen

Zeist gaat het dak op

Oproep
Mijn Groene Huis organiseert een collectieve inkoopactie voor groene daken: Zeist Gaat Het Dak Op. Een groendak is een dak bedekt met planten of sedum. Bewoners van de gemeente Zeist ontvangen nu tijdelijk een korting van 30% op de aanleg van een groen dak. Er is ruimte voor 100 daken. Op 15 april om 19:30 organiseert Mijn Groene Huis een online webinar.
tekst: Tirsa van der Laan; foto’s: Renzo Gerritsen

Een verticale groene tuin voor de nieuwbouw V&D

Gastcolumn
Groene (verticale) tuinen en bomen in het centrum van Zeist zijn belangrijk: ze zorgen voor verkoeling in de zomer, houden het regenwater langer vast en het ziet er ook nog aantrekkelijk uit. In de gemeenteraad is een motie aangenomen die oproept om bij de nieuwbouw op het V&D-terrein groene gevels toe te passen.
tekst: Annemiek Verstappen

Rapalje: Het is aan ons!

Aankondiging
De muzikale hofnar Rapalje komt weer naar het Torenlaan Theater! Op zaterdag 22 april stellen de muzikanten van de Utrechtse straat- en strijdmuziekgroep Rapalje vragen over de wereld van vandaag met twee violen, drie gitaren, twee mandolines, slagwerk, accordeon, piano en zang.
tekst: Hans van Oosterhoudt

Zwerfvuil maken is geen kunst. Zwerfvuil opruimen is dat wel!

Oproep
HelemaalGroen is er voor iedereen die wil helpen het zwerfvuil in de wereld te verminderen. In de gratis app is zichtbaar waar zwerfvuil is opgeruimd. HelemaalGroen brengt je in beweging en je houdt je omgeving schoon. In Zeist zijn al 11 deelnemers!
tekst: Jaap de Boer

Pages