passion

Passie

Gedicht
Ter gelegenheid van de heropening van het pand van het Leger des Heils aan de Weeshuislaan (9 maart 2024) schreef stadsdichter Jan-Paul Rosenberg een gedicht over The Passion, dat hij bij de heropening voordroeg.
tekst: Jan-Paul Rosenberg; foto: Jantsje de Boer

Passion voor Zeist

Column
Wanneer je werkelijk iemand wilt kruisigen, dan realiseer je je pas wat een organisatie daaraan voorafgaat, wie en wat je daar allemaal voor nodig hebt en hoeveel geld dit eigenlijk kost. Maar hopelijk levert deze commerciële, heilige happening ook nog iets op voor de lokale ondernemers in Zeist.
tekst: Marcel Leenders; foto: Dennis Gries via Pixabay

De kracht van liefde

Aankondiging
Ars Musica zal op 21 en 22 maart Bachs meesterwerk de ‘Matthäus Passion’ uitvoeren in Zeist. Bach heeft zichzelf in dit ontroerende meesterwerk overtroffen met protestkoren, verstilde aria’s en liefdevolle koralen. De uitvoering vindt plaats in de sfeervolle kerkzaal van de Broedergemeente.
tekst: Lia Verhaar; foto’s: Manon van Bochove

Heilige korrels zout

Column
De KRO heeft Zeist gekozen als decor om het verhaal te vertellen van het lijden en sterven van Jezus: The Passion. Ik zie het kringgesprek na dat paasweekend al voor me. Mijn zoontje die zijn klasgenoten aankijkt en zegt: “Zagen jullie die man met dat lichtgevende kruis op zijn rug, in de Slotlaan?” 
tekst en foto: Ewout Schröder

The Passion

Briefwisseling
Sinds Ruud Vermaase naar Doorn is verhuisd mailt hij met Arend Postma over de voors en tegens van Doorn versus Zeist. In deel 11: The Passion. "Zeist is de ultieme The Passion-stad van Nederland. Vooral toen ik in een promo een helder wit oplichtend kruis voor het gemeentehuis zag wist ik het zeker: Zeist ís The Passion!"
tekst en foto: Arend Postma en Ruud Vermaase