bezoek

75+ huisbezoek

Artikel
75-plussers in de gemeente Zeist kunnen zich aanmelden voor een huisbezoek. “Hoe gaat het met u? Waaraan heeft u behoefte? Waarvan wordt u gelukkig?”, zijn thema’s die tijdens het bezoek aan de orde komen. Eva (89 jaar) kwam dankzij het huisbezoek in contact met de Goed Gesprekgroep.
tekst: Jeske Goedhart; foto: Frank Reppold via Pixabay

Op de thee bij Sholeh!

Aankondiging
Sholeh Rezazadeh is bekend van haar boeken ‘De hemel is altijd paars’ en ‘Ik ken een berg die op me wacht’. Op vrijdagavond 12 april is deze bijzondere schrijfster bij Kramer & van Doorn in de boekwinkel te gast om te vertellen over haar boeken. De toegang is gratis en er is thee en iets lekkers!
tekst: Olaf Tigchelaar

Bliksembezoek Bart Chabot

Aankondiging
Aanstaande donderdag 20 juli brengt schrijver Bart Chabot een bliksembezoek aan boekhandel Kramer & van Doorn op de Slotlaan voor een Meet & Greet tussen 15:15 en 16:00 uur. Twijfel niet te lang, zorg dat je op tijd bent en laat zijn nieuwe roman ‘Engelenhaar’ signeren!
tekst: Olaf Tigchelaar / Uitgeverij De Bezige Bij

Het is weer Boekenweek!

Aankondiging
Het is weer zover: de Boekenweek is in volle gang. Het Boekenweekgeschenk van Lize Spit ligt voor je klaar. En aanstaande zaterdag om 15:00 uur krijgen we om de Boekenweek af te sluiten bij boekhandel Kramer & van Doorn bezoek van twee bijzondere auteurs: Sacha Bronwasser en Eva Posthuma de Boer.
tekst: Olaf Tigchelaar

Eenzaamheid in Zeist

Artikel
Eenzaamheid is een belangrijk maatschappelijk vraagstuk en staat de laatste tijd veel in de belangstelling, zeker door de coronacrisis. Om meer kennis te vergaren over eenzaamheid in Zeist is begin 2021 een onderzoek uitgevoerd.
tekst: Marcel van der Vaart; foto: Pixabay

Corona

Column
Mensen vragen mij regelmatig hoe het op het hospice gaat in tijden van corona. Letterlijk vertaald: een krans van licht.
tekst en foto’s: Claire van Spanje-Blom

Weerzien

Column
“Wanneer ben jij er weer? ….Dus na het weekend zien we elkaar?”. Ik reageer eerlijk op wat ze zelf al langer moet vermoeden. Zachtjes durf ik te zeggen dat ik haar misschien nooit meer zie. 
tekst en foto’s: Claire van Spanje-Blom

Sociale controle

Column
Vanaf haar terras kijkt Vrouwtje Jas naar de man die over het droge gras van het Wilhelminapark sjokt. Het vale T-shirt bedekt zijn buik net niet helemaal. Dan roept hij iets. 
tekst: Vrouwtje Jas, foto’s: Pixabay

Band met Berkane

Artikel
In onze samenleving krijgen we steeds meer te maken met (wereldwijde) contacten en beelden. Vriendschap begint bij elkaar leren kennen en uitwisseling van cultuur. Zeist kent een drietal vriendschapsbanden: Berkane (Marokko), Yamada (Japan) en Slavkov u Brna (Tsjechië). Hoe worden die banden onderhouden? Is er sprake van wederkerigheid? We laten beide kanten aan het woord. We beginnen met de band met Berkane en gaan in gesprek met Rahma el Hannoufi, directeur Empower Team Zeist (foto boven) en de reactie van Mohamed Sayem van SSR Maroc (Stichting Steunpunt Remigranten Maroc) uit Berkane.  
tekst: Arend Postma en Steven Spaargaren, foto’s: Kees Linnenbank en Mohamed Sayem