Vrijwilligers met taalgevoel gevraagd

1 oktober 2023
tekst: Henrieke Schut-Veldink

KSG De Breul zoekt vrijwilligers die leerlingen uit klas 1 t/m 3 willen helpen bij hun leestaken. Heb jij gevoel voor taal? Wil je een bijdrage leveren aan leesbevordering? En heb je zin om als vrijwilliger op school te werken en zo een steentje bij te dragen aan onze samenleving? Kom jij dan helpen?

Als vrijwilliger begeleid je een groepje van 3 tot maximaal vijf leerlingen, zodat je voor elke leerling aandacht kunt hebben. De taalsteun staat onder leiding van de taalcoördinator, die je ondersteunt en de benodigde materialen aanlevert. De taalsteun wordt elke donderdagmiddag gegeven tussen 13.30 uur en 15.30 uur in de prachtige mediatheek van onze school.

Leesvaardigheid
De leesvaardigheid van leerlingen op het voortgezet onderwijs kan beter, en dit is een landelijke trend. Op KSG De Breul in Zeist zijn we daarom begonnen met het intensiveren van leeslessen en het geven van taalsteun aan leerlingen die dat nodig hebben. Dat we allemaal goed kunnen lezen, is immers belangrijk voor zowel de individuele kennisverwerving als voor de gehele samenleving. Het vereist echter veel oefening en dat is nu precies wat door het huidige lerarentekort in het gedrang dreigt te komen. Sommige leerlingen bereiken daardoor niet het gewenste leesniveau. Zij zijn gebaat bij extra aandacht.

Informatie?
Wil je meer informatie, aarzel dan niet om contact op te nemen met Coby Smeele, docent Nederlands KSG De Breul (c.smeele@de-breul.nl)

Interesse?
Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren op deze oproep. Stuur een mail met vermelding van je naam, adres en telefoonnummer naar Coby Smeele (c.smeele@de-breul.nl). Of bel naar 030 – 691 56 04. Wij nemen dan contact op en nodigen je uit voor een gesprek of voor de informatiebijeenkomst op 2 november om 16:30 uur op De Breul.

Vrijwilligers kunnen opteren voor één of twee uur per week en ontvangen een vrijwilligersvergoeding. Een verklaring omtrent gedrag (VOG) is noodzakelijk (De Breul verzorgt de aanvraag hiervoor en onkosten worden vergoed). 
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Henrieke schreef eerder:
Leerlingen De Breul pakken kansenongelijkheid aan

Meer over lezen:
Van Caviahok tot Mini-Bieb

Volgende bericht:
Grenzeloos Beeldhouwen

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.