Leden Brunel Solar Team bezoeken oude scholen: De Breul en Jordan

1 april 2023
tekst: Isis Prummel; foto’s:
Hans-Peter van Velthoven / Jorrit Lousberg

Op donderdagochtend 30 maart kreeg KSG De Breul in Zeist bezoek van het Brunel Solar Team. Lennart Hessels, die vroeger zelf op de school zat, gaf leerlingen uitleg over het bouwen van zonneauto’s en leerde ze meer over duurzaamheid en techniek. 

“Hier op KSG De Breul is mijn passie voor techniek ontstaan. In de derde klas ben ik langs geweest bij de TU Delft en zag ik wat voor indrukwekkende projecten studenten allemaal doen. Dit inspireerde mij om ook bij een team als dit te gaan. Nu wil ik graag jongeren inspireren om na de middelbare school iets doen wat je echt leuk vindt en wie weet ook ooit onderdeel uit te maken van zo’n team. Om dit op mijn oude middelbare school te kunnen vertellen is natuurlijk het allerleukst!”

Het Brunel Solar Team bestaat uit 18 studenten van de TU Delft. Ieder jaar ontwerpen ze een nieuwe zonneauto. Daarmee doen ze mee aan races zoals het WK zonneracen in Australië. Lennart is als teamleider het gezicht naar externe partijen en zorgt ervoor dat alle teamleden goed als één team kunnen functioneren. Hij studeert Industrieel Ontwerpen en kan het zijn ervaringen met groepswerk goed inzetten om van de 18 studenten een hecht team te maken. 

Lennart gaf een presentatie waarin hij uitlegde hoe een zonneauto werkt en hoe deze gebouwd wordt. Daarna kregen de leerlingen de kans om de meegebrachte zonneracer Nuna 11S van dichtbij te bekijken. De leerlingen reageerden enthousiast op de komst van het bekende zonneraceteam. 

In de middag kreeg het Jordan Montessori Lyceum Zeist een zelfde bezoek: oud-leerling Jesse Negenman maakt ook deel uit van het Brunel Solar Team.

Het team zal dit jaar weer meedoen aan de Bridgestone World Solar Challenge, wat geldt als het WK zonneracen. De race in Australië wordt om het jaar gehouden en teams uit de hele wereld verschijnen met zelfgebouwde zonneauto’s aan de start. De 3000 kilometer lange route voert dwars door de Australische outback. Het Brunel Solar Team werd al zeven keer kampioen en is dit jaar vastberaden om de beker mee naar huis te nemen. 
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over De Breul:
De Breul al 75 jaar in Zeist

Meer over het Jordan:
Ambassadeur energietransitie van de toekomst

Volgende column:
We move to grow

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.