Geheime ontvangst Sinterklaas in Zeist

13 oktober 2020
tekst en foto: Erwin Hagen

In plaats van de feestelijke Sinterklaasintocht in Zeist op 14 november 2020 gebeurt de traditionele overhandiging van de magische sleutel van Zeist in het diepste geheim. Dit jaar ontvangt burgemeester Koos Janssen op een strikt vertrouwelijke locatie de goedheiligman. 

Sinterklaas wordt normaliter elk jaar voor het gemeentehuis feestelijk ontvangen door burgemeester Koos Janssen, samen met de wethouders van Zeist. De Sint logeert vervolgens altijd in Slot Zeist. Zowel de intocht als de logeerpartij gaan dit jaar vanwege de corona-maatregelen niet door. De recente verzwaring van de gedeeltelijke lockdown gooide extra roet in de geplande ontvangst.

Alternatieve ontvangst
Daarom is de ontvangst ditmaal geheim en is men uitermate voorzichtig met de aankomst van de Sint en zijn gevolg. Maar Burgemeester Koos Janssen is tevreden: “Sinterklaas komt gewoon weer naar Nederland en direct na zijn aankomst komt hij uiteraard óók naar Zeist! Ik zal de goedheiligman in onze gemeente met alle égards ontvangen, de magische sleutel van Zeist overhandigen en hem van harte welkom heten.” Verheugd vervolgt de burgemeester: “Ik zal zeker vragen of de kinderen van Zeist ook dit jaar hun schoen mogen zetten!”

 

 

Volgende bijdrage: Hoe beïnvloedt de coronacrisis het leven in Zeist?

 

Bijdrage: 
Artikel: 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.