Samen op pad

12 september 2022
tekst: Ina van Ravenswaaij

September is Wereld Alzheimer maand, met dit jaar als thema Samen op Pad. De Regio Zeist en omstreken van Alzheimer Nederland (Bunnik, De Bilt, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist) organiseert diverse activiteiten, zoals bewegen op muziek, film, kunst en cultuur voor mensen met een vorm van dementie en iedereen om hen heen. 

Wereld Alzheimer Dag
Het hoogtepunt is Wereld Alzheimer Dag op 21 september, waarop een middag georganiseerd wordt met Andrew Greenwood. Hij heeft een programma ontwikkeld om op een hele plezierige manier met muziek en dans bewegen te bevorderen voor mensen met dementie en hun naasten. De middag zal muzikaal begeleid worden door het Storioni Trio. Ook zullen de neurologen Els Vriens en Niels Prins aanwezig zijn om iets te vertellen over de behandeling van dementie.

Andere activiteiten
Maandag 19 september 2022, 'I remember better when I paint', documentaire over kunst en dementie. Daphne Ritzen, beeldend therapeut en kunstenaar geeft een korte introductie voorafgaand aan de documentaire op basis van haar ervaring met het geven van schilderles aan mensen met een vorm van dementie.

Dinsdag 20 september 2022, 19.30 uur: de voorstelling 'Helderman' door Thomas Borggrefe: Een theatervoorstelling over dementie, vergeten, gelukkig-zijn, muziek en ontreddering. 

Donderdag 22 september 2022, 14.00 uur: de Onvergetelijke Kookclub, een uniek initiatief. Door samen te koken, samen verhalen te delen en samen te eten en te drinken bezorgen we u en elkaar een onvergetelijke middag. U bent op deze middag welkom om binnen te lopen tussen 14.00 en 18.00. Onder leiding van onze professionele kok verzorgen deelnemers van de Kookclub voor u een smakelijk voorproefje. U kunt een kijkje nemen in de keuken en zelf een feestelijk hapje mee klaar maken. 

Vrijdag 23 september: tennis en andere sportieve mogelijkheden voor mensen met dementie. Iedere vrijdag tussen 13.30 en 15.00 uur tennissen sportievelingen met én zonder dementie samen bij Tennisvereniging Griffensteyn. U bent van harte welkom om mee te doen! Het enige wat u nodig hebt is sportkleding en een gezonde dosis enthousiasme! Zelfs tenniservaring is geen vereiste.

Meer informatie
Het volledige programma en meer informatie vindt u op https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/zeist-en-omstreken

Zo willen we niet alleen dementie bespreekbaar maken maar ook laten zien dat er nog veel te genieten en te ondernemen valt, ook (met een naaste) met dementie.

Laten we er met elkaar een mooie week van maken!
 

Bijdrage: 
Artikel: 

  


Meer over alzheimer en tennissen:
Ook met dementie kun je blijven tennissen!

Meer over alzheimer en activiteiten:
"Ik wist niet dat ik het in me had"

Volgende bijdrage:
De mooiste foto van: Maaike van Meerten

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.