De velden van Saestum

8 oktober 2020
tekst: Henk Martens; foto: Reina Cleveringa

Als echte Zeistenaar moet je ook weleens een andere route fietsen van je huis naar het centrum. Zo kwam ik in Zeist-West terecht bij de Noordweg en dat deed mij denken aan dat daar vroeger het sportcomplex van RK vv Saestum lag. Heel Crosestein bestond toen nog niet. Wie kan zich dat nog voorstellen? Het sportcomplex had zijn ingang aan de Kroostweg. Waar nu de kinderopvang de Kroost is, was een boerderij. En op de Kroostweg waren wat kleine huisjes. Woonde daar niet de terreinknecht van Saestum?

Het sportcomplex had een echte Hoofdtribune en als je op het hoofdveld mocht voetballen was dat een hele eer, want hoofdvelden moesten gespaard worden in die tijd (kunstgras bestond nog niet). Een kantine was er nog niet, wel een paar kleedkamers en een hokje waar je snoep/frisdrank kon kopen. Saestum was toen een topclub in de regio op de zondag (3de/4de klasse KNVB).

Toch kreeg Saestum de echte bekendheid door het vrouwenvoetbal. Top was het zeker met het behalen van het Nederlands Kampioenschap, de Nationale Beker, de Super Cup. Zelfs in Europa spraken de dames een goed woordje mee.

Van de Noordweg fietste ik door naar het prachtige sportcomplex van Saestum aan de Noordweg 150; leuk dat het weer aan de Noordweg ligt. Persoonlijk vind ik het een mooi sportcomplex met een tribune waar ze trots op mogen zijn. Om terug te komen op het mannen elftal. Wie had ooit gedacht dat Saestum in competitieverband zou voetballen op de zaterdag tegen Austerlitz of tegen ‘t Vliegdorp (Soesterberg).

Daarom gaat een bezoekje aan Saestum zeker nog plaatsvinden. Eerst maar eens kijken wat DOSC – Jonathan ons gaat brengen. Als we tenminste in deze tijd mogen gaan kijken!

 

Volgende bijdrage: Corona Killer

 

Bijdrage: 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.