Nieuwe fotoblogger: Peter

11 mei 2021
tekst en foto’s: Peter van Haastrecht

Mijn naam is Peter van Haastrecht, 43 jaar en na vele omzwervingen door de provincie Utrecht woon ik nu sinds een jaar in Zeist. En ik vind het hier prachtig. Tijdens de pandemie verhuizen was niet echt fijn, helemaal niet omdat je niets sociaals kan ondernemen.

Het was ook best een eenzaam jaartje zo, en ik zal blij zijn als dit allemaal achter de rug is. Dan kan ik mij ook meer gaan richten op de sociale kant van Zeist.
Ik ben als landschapsfotograaf wel enorm gegroeid afgelopen jaar, dat wil ook wel met de prachtige natuur in deze omgeving. 

Mijn foto's zijn dan ook opgevallen bij de mensen van Zeistermagazine en ze hebben mij gevraagd of ik af en toe voor ze wil fotograferen. Niet alleen maar de mooie natuur rondom Zeist, die laat ik wel zien op mijn Instagram account, maar alles in de regio. Gebouwen, mensen, of de bloemetjes en de bijtjes. Een reportageserie fotograferen in het dorp over een onderwerp die ik zelf mag verzinnen.

Ik heb ontdekt dat dat lastiger is dan ik dacht. Met name omdat mijn perfectionisme mij in de weg zit. Een foto is bijna nooit genoeg en er is altijd ruimte voor verbetering. 

Maar ik heb ook ondervonden dat zo doelloos door de stad fietsen met mijn camera ook erg sociaal kan zijn en dat het een hele goede leerschool voor mij als fotograaf is.  Een win win situatie dus. Deze maand ben ik op pad geweest om de lente te fotograferen. Ik heb mij maar eens geconcentreerd op de bloemetjes in de stad. 

Het was een leuke manier om de omgeving te leren kennen. Ik heb weer een hoop inspiratie opgedaan voor eventuele volgende series.

Mochten jullie meer van mij willen zien, dan kunnen jullie mij allemaal volgen op Instagram: https://www.instagram.com/peter_van_haastrecht/

En mochten jullie nog een leuk idee hebben wat of wie ik kan gaan fotograferen voor de volgende serie of wil je misschien eens aansluiten als ik met mijn camera op pad ga, plaats dan even een berichtje hieronder.
 

Bijdrage: 
Lezershoek: 

 


Vorige fotoblog:
Avondwandeling door het centrum

Nog een Zeister fotograaf:
NL2: Een vierkante kijk op het gewoonste land van de wereld

Volgende bijdrage:
Donder en vrouwtje

 

Reacties

Beste Peter, een tip voor het maken van foto's is het paardenweitje (aan de Homeruslaan vlakbij de kruising met de Verlengde Slotlaan), en het Beukenlaantje (start bij de Aristoteleslaan achter het Christelijk Lyceum Zeist)

Dat is weer een mooie uitdaging veel succes Groet uit Vinkeveen.

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.