Voor ieder kind in Zeist-Oost pakjesavond!

29 oktober 2020
tekst en foto: Johan Pos

Het is donderdagavond 26 november 2019. Buiten is het donker. We zijn met een paar vrijwilligers van Buurtvrij in het Wijkinloophuis Kerckebosch voor de mooiste avond van de sinterklaasactie. In de woonkamer stallen we 2e hands speelgoed uit op twee lange tafels die in de lengte staan opgesteld. Er hangen gezellige slingers en op de achtergrond draaien we zachtjes sinterklaasmuziek. Via een link hebben we geld ingezameld om speelgoed te kunnen kopen voor minima in Zeist Oost want pakjesavond vieren is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. “Het is mijn droom om pakjesavond mogelijk te maken voor alle minima in Zeist Oost”, zegt Johan Pos, een van de organisatoren van deze actie. In de kamer en suite stellen we per gezin een eigen ‘zak van Sinterklaas’ samen met hierin cadeautjes passend bij de leeftijd en interesse van de kinderen. Natuurlijk doen we er lekkers voor pakjesavond bij!

Nog even een foto van de spullen die we hebben ingekocht. Intussen staan de eerste mensen geduldig en vol verwachting buiten te wachten.

Als onze gasten binnenkomen mogen ze eerst een of meer cadeautjes per kind van de lange tafels in de woonkamer kiezen. Daarna wordt in de kamer en suite de eigen ‘zak van Sinterklaas’ uitgereikt. Zo maken we het verschil voor 30 kinderen en kunnen zij toch nog in de eigen besloten thuisomgeving een mooi sinterklaasfeest vieren! Wanneer aan iedereen de zak van sinterklaas is uitgereikt, sluiten we de actie af, ruimen we de spullen op en zeggen we tegen elkaar:” Dit was gaaf! Doen we het volgend jaar weer?”

Dit jaar wordt deze actie alweer voor de 12e keer georganiseerd in Zeist Oost en willen we 50 kinderen voorzien van sinterklaascadeaus. Hiervoor is uiteraard geld nodig. Via deze link kun je een (zelfbepaald) bedrag doneren. Eventuele meeropbrengst van deze actie is voor de Voedselbank Zeist. In de huidige tijd met de coronacrisis blijkt deze actie meer dan nodig!

Doe je mee?

Buurtvrij is een beweging in Zeist-Oost, een gemeenschap van mensen uit de wijk. Wij zijn een ‘all-in’-gemeenschap waar iedereen welkom is, ongeacht culturele, etnische of religieuze achtergrond. Buurtvrij is van, voor en door bewoners van de wijk Zeist-Oost. Onder de naam ‘Buurtvrij’ worden er allerlei activiteiten uitgevoerd. Iedereen is hierbij van harte welkom!

 

Volgende column: Waterstof en windmolens

 

Bijdrage: 
Artikel: 

Reacties

Beste Mensen,

ik wil graag cadeaus schenken.
Graag hoor ik van jullie.

Met vriendelijke groet,

Sint Nicolaas Zeist

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.