Zeist kleurt oranje voor campagne Orange the World

17 november 2019
tekst: Ans Pereboom

Zeist doet dit jaar mee aan de campagne tegen geweld tegen vrouwen! Waarom is een campagne tegen geweld tegen vrouwen nodig, zul je misschien denken?

Geweld tegen vrouwen is een wereldwijd probleem. In Nederland krijgt 45 % van de vrouwen te maken met seksueel, fysiek of psychisch geweld. Ook seksuele intimidatie op straat of op het werk komt voor. Als een vrouw te maken krijgen met geweld doet ze lang niet altijd aangifte uit schaamte of uit angst niet geloofd te worden. Om het taboe te doorbreken is het belangrijk dat er meer bewustwording komt. Orange the World is de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Het is een initiatief van de Verenigde Naties.

In Nederland nemen UN Women Nederland, de Unie van Soroptimisten clubs in Nederland, Suriname en Curaçao en Zonta Nederland het voortouw in deze campagne. Van 25 november tot en met 10 december vinden wereldwijd allerlei activiteiten plaats. Zie www.orangetheworld.nl.

Zeist doet dit jaar mee aan de campagne! Het gemeentehuis kleurt oranje, net als het daartegenover liggende Figi. Een wethouder opent een expositie van kunstenaars van WA Hoeve uit Den Dolder; voor de getoonde kunstwerken hebben zij zich laten inspireren door het thema.

In Zeist sluiten we de campagne af met een bijeenkomst op woensdagavond 11 december in het gemeentehuis. De lokale afdeling van de Soroptimisten club in Zeist organiseert een bijeenkomst met de titel: “Een betere toekomst voor vrouwen en meisjes zonder geweld”.

Start campagne Orange the World Oranje met oranje aanlichten en opening expositie gemeentehuis

Wanneer: maandag 25 november 17.00 uur
Waar: in de hal van het gemeentehuis en buiten.

Bijeenkomst Een betere toekomst voor vrouwen en meisjes zonder geweld

Wanneer: woensdag 11 december 19.30 uur
Waar: raadzaal gemeentehuis Zeist
Aanmelden is niet verplicht, maar wordt op prijs gesteld, bij raadsgriffie@zeist.nl

 

Volgende column: Intocht

 

Bijdrage: 
Artikel: 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.