Op Volle Kracht

30 maart 2024
tekst: Hans van Oosterhoudt

Bij Femke Vernij weet je nooit zeker of je moet lachen van het huilen, of huilen van het lachen. Op vrijdag 26 april staat ze in het Torenlaan Theater met haar solovoorstelling Op Volle Kracht.

Na 15 jaar toeren met ‘De Meiden van LOS’, gaat Femke Vernij de strijd aan met de grillen van Moeder Aarde. Want als je leven in een storm belandt, ga dan Op Volle Kracht vooruit: in drama liggen kansen, in drama ligt de vooruitgang. Pak het drama!

Op Volle Kracht is de solovoorstelling van Femke Vernij waarin, opgezweept door weer en wind, een hartstochtelijke ode wordt gebracht aan de stem ‘puur zang’, borsten niet meer zijn wat ze waren, korte broeken worden bezongen en citaten je helpen de realiteit te begrijpen.

Een muzikale cabaretvoorstelling waarbij je soms niet weet of je moet lachen van het huilen, of huilen van het lachen, waarbij je met alles muziek blijkt te kunnen maken… en waarbij je je moeder mag missen.

Femke weet hoe ze een zaal moet bespelen. Haar onvergelijkbare, energieke, muzikale, vervreemdende, persoonlijke en volstrekt eigen universum, waarvan ik heb genoten.” – Arie Vuyk, cabaretier

Grappig, ontroerend, activistisch en vooral enorm creatief inventief muzikaal. Een bipolaire wervelwind van een voorstelling waarin ik de ene minuut nog zat te hikken van het lachen, de volgende totaal onder de indruk was van haar muzikale inventiviteit en knappe teksten en de andere weer met tranen in mijn ogen zat van de ontroering. En holy shit, elk decorstuk op het podium bleek gewoon een instrument te zijn.” – Laura van Lee

Op Volle Kracht
Vrijdag 26 april 2024, 20.00 uur
Torenlaan Theater, Torenlaan 38, Zeist
Toegangsprijs: € 16,80 / € 14.30 voor ASZ-leden
Koop hier kaarten: www.ticketkantoor.nl/shop/TT240426

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Binnenkort ook in het Torenlaan Theater:
Open Podium

Meer over het Torenlaan Theater:
Torenlaan Theater

Volgende bericht:
Zeist gaat het dak op

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.