Open Dag de Toets op zondag 14 april

31 maart 2024
tekst: Nel Barnier; foto's: Bert Dekker

Teken- en schildervereniging de Toets heeft op zondagmiddag 14 april van 13.00 uur tot 17.00 uur Open Dag in haar atelier.

Tijdens de Open Dag kun je kennismaken met de vereniging, met een aantal leden en met het werk dat de leden maken. Er zullen enkele leden aanwezig zijn die ter plekke portretschilderen, en misschien ben jij wel degene waarvan een portret gemaakt wordt. Er staat ook een drukpers waarop een demonstratie monoprint gegeven wordt. Ben je geïnteresseerd, kom dan binnenlopen in ons atelier.

Je vindt ons atelier op het terrein van PGGM. In het weekend volg je op de Krommerijnlaan de borden PGGM en Saestrum. Rijdt de toegangspoort van PGGM aan je rechterhand voorbij en rijd rechtdoor tot je aan je linkerhand de paardenstal van Ecurie de la Fontaine ziet. Daar recht tegenover staat het hek open en vind je het atelier aan je rechterhand.

Over de Toets
De Toets is een vereniging van ongeveer 100 leden die op tien momenten in de week kunnen komen schilderen of tekenen in het gezamenlijke atelier. Zes keer in de week is er een sessie onder begeleiding van een docent en komen onderwerpen als portret, model en stilleven aan bod. Vier keer in de week is er een open atelier en werk je zelf aan je eigen idee en geven de aanwezige leden elkaar feedback. Enige ervaring is vereist, zodat je zelfstandig kunt werken, maar elk niveau is welkom. En de Toets is meer, we zijn ook een gezellige vereniging waar de leden elkaar niet alleen rondom de schildersezel ontmoeten. We organiseren bijvoorbeeld ook een aantal kunstavonden per jaar en in de zomer is er het buiten schilderen.

50 jaar
Dit jaar is een heel bijzonder jaar voor de Toets, we bestaan namelijk 50 jaar. In de loop van het jaar worden nog meer activiteiten georganiseerd. Zo gaan we portretten schilderen met een aantal leerlingen van het Christelijk Lyceum Zeist en deze portretten exposeren we in het weekend van 25 en 26 mei in het atelier. Vijftig leden van de Toets gaan vijftig portretten schilderen van bekende en onbekende mensen uit Zeist en deze portretten worden in de maand november in de hal van het gemeentehuis geëxposeerd. Als klap op de vuurpijl exposeren de leden van de Toets in de week van 9 tot en met 17 november in Slot Zeist.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Nel schreef eerder:
Teken- en schildervereniging de Toets bestaat 50 jaar

Meer over de Toets:
De Toets

Volgende aankondiging:
Adres Onbekend

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.