Ontwaakt

10 juli 2022
tekst: Charlotte Veldhuizen; foto: Anne-Fleur Wink

Zondag 26 juni was de lancering van mijn roman ‘Ontwaakt’. Met een klein clubje vrienden en familie heb ik in Zeist geproost en voor het eerst in mijn leven mijn eigen boek gesigneerd. Wat een fantastisch gevoel.

Het schrijven is bij mij al vroeg begonnen. Boven op zolder liggen mijn dagboeken uit mijn vroege jeugd veilig opgeborgen in een doos. Ik vond het fijn om mijn gevoelens te delen op papier maar ook het lezen van romans vond ik heerlijk. Als mijn moeder me een laatste nachtzoen kwam brengen en het lichtje uitknipte, pakte ik mijn zaklantaarn onder mijn kussen vandaan en ging ik verder met lezen. Dat is altijd zo gebleven totdat ik toneelspelen ontdekte en ik daarin al mijn creativiteit kwijt kon. Maar het schrijven bleef kriebelen en ik schreef twee toneelstukken voor de school van mijn kinderen en dat heeft me uiteindelijk gebracht tot het schrijven van een roman.

Eén van de meest besproken thema’s ter wereld is de liefde. En dat heeft me geïnspireerd voor het schrijven van dit verhaal. De liefde, het gepassioneerde, euforische gevoel kan je zielsgelukkig maken maar je ook intens verdrietig en verlaten laten voelen.

Mijn roman ‘Ontwaakt’ draait om Josephine, een gelukkig getrouwde vrouw, moeder van twee dochters en wonend in een vrijstaand huis met een grote tuin, ergens in Zeist. Op de dag dat Josephine erachter komt dat haar man vreemdgaat en haar broer verward op de stoep staat, verandert haar leven meer dan haar lief is. Met open vizier treedt Josephine de nieuwe situatie tegemoet, maar alles is anders dan ze altijd dacht.

Citaat uit het boek:

“Ik vang de blik op van de politieman achter de balie, hij kijkt me verontschuldigend aan. Hij wist het, al op het moment dat ik binnenkwam en zijn naam noemde, flitst het door me heen.

Ik draai me om en loop naar buiten. De regen is gestopt en de zon valt flauwtjes door de grijze wolken heen. Mijn fiets staat nog precies zoals ik hem achterliet in het fietsenrek.

Langs het Walkartpark fiets ik via de Hogeweg naar huis. Mijn blik gaat naar het park. Misschien is hij daar? Ik bedenk me geen moment en fiets het park in. Mijn ogen kijken zoekend rond. Ik passeer wandelaars met en zonder hond, pubers die in kleine groepjes bij elkaar staan, een man van mijn leeftijd die op de rugleuning van een bankje zit met zijn voeten op het zitgedeelte (ik kijk hem afkeurend aan), een moeder die haar kind voortduwt op de schommel. Nergens Julian.

Het park fiets ik aan de andere kant weer uit, ik rij de Slotlaan op. Via de Hogeweg ga ik richting de Woudenbergseweg. Ik nader het hertenkamp en zonder af te stappen, ga ik het zandpad op langs het hek waar de hertjes lopen”.  

Ik heb het verhaal spannend, levensecht en vol passie geschreven. Pijn en verdriet met een vleugje humor alles komt voorbij. Het is te koop bij één van de allermooiste boekhandels in Nederland, Kramer & van Doorn bij ons in Zeist (275 pagina’s, ISBN: 978-94-6365-449-4, Prijs: € 22,50). Ik hoop dat je ervan zult genieten!

Ik ben te volgen op Instagram, Facebook en LinkedIn.

Website: www.charlotteveldhuizen.com
 

Bijdrage: 
Recensie: 

 


Meer Zeister boeken:
Moordende hitte

Meer over vreemdgaan:
Vreemdgaan bij Bakkerij Vonk

Volgende bijdrage:
Vrijwilligers gezocht voor onze hondenafdeling

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.