Een muzikale thuisreis

2 september 2022
tekst: Dees Wilgehof-Sodaar; foto: Mel Boas

Kom je op zondag 9 oktober ook genieten van de mooiste liederen? Dan luister je vanaf 15.00 uur in Slot Zeist naar sopraan Harriet Burns en pianist Ian Tindale met een actueel en toepasselijk thema: ‘Heimkehr’.

Het Internationaal Lied Festival Zeist organiseert in samenwerking met de Schubert Stichting dit najaarsrecital, dat een perfecte afsluiting is van een mooie zomer waarin iedereen weer op pad kon om daarna thuis te komen. Maar terugkomen van weggeweest is niet per se onbezorgd naar huis gaan na lang weggeweest te zijn. Want wat zul je aantreffen? Is het er nog wel zoals voordat je wegging? Heeft je geliefde inderdaad op je gewacht? Veel dichters en componisten lieten zich inspireren door deze vragen en verwerkten die in hun werken.

Componerende vrouwen
De jonge, Britse musici stelden een afwisselend programma samen waarin twee componerende vrouwen een belangrijke plek krijgen: Fanny Mendelssohn - de zus van Felix Mendelssohn - en de onbekende Josephine Lang. Allebei schreven ze een groot aantal liederen die het verdienen om gehoord te worden. Hun werken zijn te horen naast dat van bekende componisten als Franz Schubert, Felix Mendelssohn, Johannes Brahms, Robert Schumann en Richard Strauss. Het wordt dus een muzikale thuisreis met bekende maar ook nieuwe muziek.

Buitenkans
Harriet Burns en Ian Tindale zijn hard op weg om de top te bereiken. In 2018 traden ze al eens op bij het Internationaal Lied Festival Zeist en het publiek was toen laaiend enthousiast. De befaamde Nederlandse sopraan Elly Ameling zei zelfs dat Harriet ‘alles had’: een mooie stem, goede techniek én het vermogen om verhalen te vertellen. Sindsdien zijn hun concertagenda’s goed gevuld en zijn ze drukker dan ooit. Maar dit najaar komen ze terug naar Zeist! Hen komen beluisteren is dan ook een kans die je niet voorbij mag laten gaan.

Meer informatie en kaartverkoop
data       :    zondag 9 oktober 2022
tijd         :    15.00 uur
locatie   :    Slot Zeist                                                                   
                    Zinzendorflaan 1
                    3703 CE Zeist
kaarten :    www.ilfz.nl

 

Bijdrage: 
Artikel: 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.