Amerika-correspondent Michiel Vos bij Kramer& van Doorn

25 mei 2024
tekst: Olaf Tigchelaar

Update: deze bijeenkomst is inmiddels helemaal volgeboekt!

Op vrijdag 7 juni, van 19:00 tot 20:30 uur, is Amerika-correspondent Michiel Vos te gast bij Boekhandel Kramer & van Doorn. Hij wordt geïnterviewd over zijn boek Vos in de VS, dat onlangs verschenen is.

Michiel Vos, gerenommeerd journalist en Amerika-correspondent, woont midden in het bruisende New York. Hij is dé brug tussen Nederland, België en de VS. Michiel schuift regelmatig aan bij bekende talkshows en actualiteitenprogramma’s. Hij neemt je mee naar het kloppende hart van de Amerikaanse politiek. 

Over het boek
In de twintig jaar dat hij in de Verenigde Staten woont, heeft de bekende Amerika-correspondent Michiel Vos zich aangepast van een naïeve immigrant met romantische ideeën over zijn nieuwe land tot een burger die zijn geadopteerde vaderland een spiegel kan voorhouden. Als Nederlandse jongen uit Maastricht nam hij afscheid van zijn moederland, trouwde in een bekende Amerikaanse politieke familie en werd hij Amerikaan.
In een poging de mythologie van zijn Nieuwe Wereld te ontrafelen, neemt Michiel ons mee naar the American way of life of wat daar nog van over is, en opent hij deuren naar het Amerikaanse establishment; hij ontmoet presidenten, popidolen, Hollywoodsterren en gewone, veelal boze Amerikanen. Aan de hand van smakelijke en humorvolle anekdotes beschrijft hij het Amerika van de 21e eeuw.

Gesprek met Michiel Vos
Datum: 7 juni
Tijd: 19:00 - 20:30 uur
Locatie: Kramer & van Doorn, Slotlaan 221
Toegang: gratis (graag wel vooraf aanmelden via info@kramerenvandoorn.nl)
 

Bijdrage: 
Artikel: 
Recensie: 

 


Meer over Amerika:
Zeist Care Valley

Meer over Kramer & van Doorn:
De boekhandel als tijdmachine

Volgende aankondiging:
De kunst van het liefhebben

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.