JongTalent concert, gevolgd door Open Podium

6 november 2022
tekst: Jantsje de Boer; foto boven: Maaike Oosterman, foto onder: Pien van den Bosch

Zondagmiddag 20 november treedt het blazersquintet Merika op in het Torenlaan Theater. Aansluitend organiseert CultuurZeist het tweede Open Podium van dit seizoen.

Het Merika quintet is een jong blazersensemble bestaand uit Maaike Oosterman (klarinet), Robin van de Paverd (fluit), Noor Huls (Franse hoorn), Mariana Cachao (hobo) en Javier Sánchez Castillo (fagot), die deze middag de afwezige Mira vervangt. Maaike Oosterman is afkomstig uit Zeist en heeft onder andere bij O.B.K. gespeeld. De vijf blazers zijn allen Bachelor conservatoriumstudenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

Het programma bestaat uit stukken van Danzi, Rossini, Fuchs, Hugo de Groot en Malcolm Arnold. Het volledige programma is te vinden op de website van CultuurZeist: https://www.cultuurzeist.nl/evenementen/jongtalent/actueel.html.

Het JongTalent concert begint om 14.30 uur, ontvangst vanaf 14.00 uur. De toegang is gratis. Na afloop van het JongTalent concert, vanaf 15.45 uur, treden er verschillende artiesten op op het Open Podium:

  • John NotLennon zal in de rol - en outfit - van Beatle John Lennon het publiek mee terug nemen naar de swinging sixties en rocking fifties. Met een vleugje Elvis, een snufje Buddy Holly,  een beetje Everly Brothers en heel veel Beatles.
  • Singer-songwriter Floris Huetink schrijft en speelt liedjes over geld, de dood, gerommel in de marge, mannen in pak, jassen die niet passen en nog veel meer. Hij begeleidt zichzelf daarbij op gitaar.
  • Jay Veldon speelt en zingt Nederlandse en Engelstalige nummers en start zijn optreden met een zelfgeschreven nummer.

Toegang: gratis.

Het Open Podium is toegankelijk voor zangers, dichters, muzikanten, vertellers, kleinkunstenaars, singer-songwriters, comedians en andere artiesten die hun talent willen delen. Aanmelden via https://www.cultuurzeist.nl/evenementen/open-podium/. Daar vind je ook meer informatie. Overige data van het Open Podium in het Torenlaan Theater: 5 maart en 2 april 2023, altijd na afloop van de JongTalent concerten.

Met ingang van dit seizoen vinden de JongTalent concerten plaats in het Torenlaan Theater, Torenlaan 38 in Zeist. De JongTalent concerten zijn een samenwerking van CultuurZeist en het Torenlaan Theater. CultuurZeist wil ook proberen Open Podia te organiseren op andere locaties, onder andere het Walkartpark en het Slottuintheater.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

  


Meer over CultuurZeist:
CultuurZeist

Binnenkort ook in het Torenlaan Theater:
Gedeelde smart

Volgende bijdrage:
Dronevlucht boven Zeist

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.