Manon Nijenhuis Trio in het Jazzcafé Zeist

26 januari 2024
tekst: Manon Nijenhuis; foto: Channing Wan

Op zondag 11 februari is er weer een Next Generation Concert in het Jazzcafé Zeist in de Orangerie van Slot Zeist. De muziek uit The Great American Songbook voelt voor zangeres Manon Nijenhuis als thuiskomen en is de oorsprong van haar liefde voor jazzmuziek en improvisatie.

Manon studeerde aan het HKU Utrechts Conservatorium, werd genomineerd voor de Conservatorium Talent Award 2020, bracht in datzelfde jaar haar debuut-EP "Flowerpicking" uit en was één van de Jazz Rookies van TivoliVredenburg, met jazznieuwkomers van het hoogste niveau.

Het warme, brede geluid van Manon wordt verrijkt door pianist Delaney Nelom en bassist Azubike Onwuka, die elkaar hebben ontmoet op het Conservatorium van Amsterdam en sindsdien niet meer van elkaars muzikale zijde zijn geweken.

Manon Nijenhuis • zang
Azubike Onwuka • contrabas
Delaney Nelom • piano

Zondag 11 februari 2024 | 17:00 - 19:00 uur
Oranjerie Slot Zeist, Zinzendorflaan 1
Tickets: https://www.slotzeist.nl/agenda/jazzcafe-zeist-met-het-manon-nijenhuis-trio

Het Jazzcafé Zeist is een samenwerking van de Stichting Jazz And World Music Zeist (JAW-Z) met Slot Zeist. Het zijn concerten in mainstream jazz binnen het American Songbook repertoire (denk aan Ella Fitzgerald, Stan Getz, Oscar Peterson, etc.) in een kamermuzikale setting in trio formaat zonder slagwerk. Dit concert is gecureerd door de Utrechtse vocaliste Manon Nijenhuis. De volgende concerten in 2024 zullen worden ingevuld door de Utrechtse vocalist Henk Kraaijeveld.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Binnenkort ook:
VOLfest: traditionele Griekse muziek

Ook in Slot Zeist:
Sleipnir en Vogel

Volgende artikel:
Rode en Groene Pluim 2024 uitgereikt

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.