Voor één dag beroemd

1 januari 2019
tekst: Janny Smits, foto's: TwoBees

Op de Facebookpagina van Leuk in Zeist zag ik een prijsvraag voor een make-over en dat was werkelijk echt iets voor mij. Even verwend worden en in de belangstelling staan. Je kon een vriendin of vriend nomineren, maar ook jezelf. Ik heb een goede vriendin gevraagd mij te nomineren en later ook een oproep met het linkje naar de prijsvraag op mijn eigen Facebookpagina geplaatst. Helemaal onverwachts heb ik ontzettend veel nominaties gekregen, ruim 80 stuks vanuit de hele wereld. Veelal bekenden, maar ook onbekenden schreven de mooiste redenen en complimenten over mij, waarom ik degene moest zijn die deze make-over zou moeten winnen. Alleen al door deze lieve reacties, had ik het idee mijn prijs alvast binnen te hebben. Natuurlijk wilde ik de prijsvraag ook graag winnen, maar er hadden best veel mensen meegedaan. Het aantal nominaties voor mij kon de jury vanzelfsprekend niet ontgaan zijn en na lang wachten, dat leek tenminste zo, kreeg ik het bericht dat ik gewonnen had. Ik was helemaal gelukkig en verheugde mij op de grote dag.

De dag startte met een bezoek aan de kapsalon HaarZin, waar ik bij de vrolijke eigenares Vanessa meteen op mijn gemak was. Het team Hans en Martijn van Centrum Zeist waren de hele dag aanwezig voor de interviews, het maken van foto’s, video’s en alles wat er op hun pad kwam. Het woord make-over was me pas de avond ervoor echt duidelijk geworden, na een mailtje van het team. Ik werd ineens bang dat ze erop gerekend hadden dat ik mijn haar helemaal kort zou laten knippen of paars moest laten verven. Vanessa wuifde al mijn bezorgdheid weg en in goed overleg kwamen we tot de juiste middenweg. Het haar werd gewassen, in de verf gezet met low lights, weer gewassen, in laagjes en rond geknipt, geföhnd met krulborstels en de haarlak was the finishing touch. Het resultaat was bijzonder, mijn haar in een meer natuurlijke kleur dan mijn licht blonde geverfde haar en door het knippen leek het kapsel veel voller. Tijdens het föhnen had ik nog een interview met Mariette voor het Magazine Zeist. Dat was voor mij wel lastig, omdat ik door het geluid van de föhn niet alle vragen goed kon horen, maar ik denk dat het wel aardig gelukt is.

Vervolgens liepen we van HaarZin naar ICI Paris XL om daar mijn glamour make-up te laten doen. Het was een hele klus, omdat ik niet zo goed stil kon zitten op een stoel zat, die bij elke minuscule beweging meteen ging draaien. Er komen binnenkort nieuwe stoelen heb ik in de wandelgangen gehoord. Eveneens had ik moeite met mijn ogen stil te houden toen ik werd opgemaakt, maar Sylvana was enorm geduldig en bekwaam. Met de roodste lippenstift van de wereld, Dior 999, veel opvallende glittertjes op de oogleden, foundation, crème, poeder op de wangen en ruikend naar CHANEL N°5, liepen we met ons team naar de volgende locatie Bella Mode & Meer.

Hier werden we vriendelijk ontvangen door Cristel, de eigenaresse van de winkel, maar ook door het schattige hondje Kylo. Annet en Natascha kwamen na het introfilmpje meteen aangelopen. Ik mocht echt alle kleding passen, alles wat ik maar wilde. Na een flink aantal setjes had ik mijn keuze gemaakt: een prachtige zwarte fluwelen jurk, die lang en kort te dragen is, ketting en armbanden en gestreepte laarzen met hele hoge hakken. Tijdens het passen had Kylo mijn sokken gestolen, zo grappig dat hij daar zo graag mee speelde. Ik had de sokken even niet nodig nu ik een glimmende party panty aan had. Het lieve hondje heeft ook een klein rolletje in deze video. Het plaatje was nu helemaal compleet.

We vervolgden onze route naar Stan & Co, waar de officiële fotoshoot zou gaan plaats vinden. Het regende een beetje, gelukkig had ik een paraplu bij me, anders was het een fraaie shoot geworden. Fabian verwelkomde ons alsof we beroemd waren, vriendelijk en zeer gastvrij. We zochten mooie locaties uit voor de fotoshoot en maakten eerst een paar proefopnames. Mijn haar was inmiddels een beetje uitgezakt door het vochtige weer en door het omkleden. Vanessa werd gebeld en ze was er vrij snel om alles er weer perfect uit te laten zien. Ook Sylvana kwam het team weer versterken, maar aan de make-up hoefde ze niets te doen. Eindelijk was het zover, de beloofde glamour fotoshoot! Ik mocht poseren bij een reuzegrote fles champagne en had ook een glaasje met bubbels vast. We hebben veel glamourfoto’s gemaakt, ook bij de Kerstboom. Ik ben zo benieuwd naar het resultaat van de foto’s en de video en kan haast niet wachten tot ik ze mag zien. Ook ben ik enorm trots om te mogen schitteren in het Magazine Zeist.

Overladen met de gekregen cadeaus, het fluwelen jurkje, de armbanden en panty’s ging ik super tevreden richting huis. Omdat ik niet zo heel lang op hoge hakken kan lopen, mocht ik de laarsjes ruilen voor het prachtige leren jasje. Dit jasje staat best stoer op het jurkje met mijn Nike schoenen eronder.

Deze dag vol met verrassingen, cadeaus en lieve mensen was in één woord geweldig. Ik heb me de hele dag beroemd, bijzonder, belangrijk, jarig en blij gevoeld!

 

Bijdrage: 
Column: 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.