Online Informatiebijeenkomst over het Levenstestament

14 november 2020
tekst: Lia Joosen; foto: Pixabay

Steunpunt Mantelzorg Zeist organiseert op dinsdag 24 november een Webinar over het levenstestament. Van 19.30 tot 21.00 uur geeft notaris mevrouw Van Elzakker van notariskantoor Kool uit Zeist een online presentatie.

Voor veel mensen komt er een moment waarop men niet meer in staat is de eigen zaken te regelen, of zelf beslissingen te nemen. Dit kan onverwacht (een ongeluk) zijn maar ook wanneer er sprake is van een langzaam verlopend  proces zoals bv bij dementie of toenemende fysieke achteruitgang door een chronische aandoening.

Dan is het goed als er een levenstestament is. Een levenstestament is een persoonlijk document waarin iemand de eigen wensen vastlegt, zowel privé als zakelijk. Hierin kan ook opgenomen worden wie als het zover is gemachtigd is of wordt.
Voor mantelzorgers biedt een levenstestament duidelijkheid over de te geven zorg aan een naaste en wie zijn of haar belangen kan en mag behartigen.

Notaris mevrouw Van Elzakker bespreekt hoe dit geregeld kan worden, wat erin moet staan, wat aandachtspunten zijn en wat het verschil is met een volmacht. En niet geheel onbelangrijk: wat kost het om een levenstestament te maken.

Aanmelden is noodzakelijk via het aanmeldformulier op de website www.mantelzorgzeist.nl.
Heeft u een specifieke vraag over dit onderwerp, dan kunt u die alvast stellen op het formulier of via de e-mail.

Om deze bijeenkomst te kunnen volgen moeten deelnemers beschikken over een PC of laptop, (geluid)boxen en een internetverbinding.

Meer informatie is verkrijgbaar bij Steunpunt Mantelzorg Zeist via info@mantelzorgzeist.nl en 030-69 25 319.

 

Volgende column: De Uitdaging

 

Bijdrage: 
Artikel: 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.