Led-festival in de bieb

Kom alles te weten over led tijdens het led-festival op 29-11 in de bieb

tekst: Hans Snel, foto: Mel Boas

Tijdens het LED-festival op 29 november van 15 tot 17 uur in de bibliotheek leer je alles wat je moet weten over ledverlichting. Zie met eigen ogen hoeveel je bespaart met led, test je kennis en neem je eigen moeilijk lamp mee voor een ombouwadvies.

Hoeveel gloei- en halogeenlampen heb jij nog hangen in huis? Gemiddeld zijn dat er in een Nederlandse woningen ruim 20. Veel mensen denken dat het duurzaam is om die eerst op te branden. Dat is een misverstand. Gloei- en halogeenlampen die je veel gebruikt, kun je het beste direct omwisselen voor led. Dat verdien je binnen twee jaar terug.

Hoeveel bespaar je met ledverlichting? Kun je ledlampen ook dimmen? Is alles al in led te verkrijgen? Op deze en andere vragen krijg je antwoord tijdens het led-festival op 29 november van 15-17 uur in de bibliotheek van Zeist. Led-expert Marinus Jan Veltman van Mijn Groene Huis beantwoordt al je vragen. Heb je een moeilijke lamp, waarover je twijfelt? Neem hem mee en Robin Schuring van het Lichtpaleis geeft je een ombouw-advies. In de led-quiz kun je je led-kennis testen. En buiten kun je met onze mascotte Leddie op de foto. Aanmelden is niet nodig, je kunt gewoon langskomen.

 

Volgende column: Bemoediging op weg naar de glasbak
 

 

Bijdrage: 
Artikel: 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.