La Lunfardita

tekst: Aart Hop

Het concert zal niet plaatsvinden op 27 maart maar op een nieuw te bepalen datum!

La Lunfardita, uit Madrid en Buenos Aires, geeft een speciaal concert in het Torenlaan Theater in Zeist. Carolina Dubois uit Buenos Aires presenteert samen met haar band La Lunfardita de nieuwe CD ''Bohemia Atlantica'. ''Bohemia'' verwijst naar de tango-arrangementen van Carlos Gardel en ''Atkantica'' is de verbinding tussen Argentinë en Europa, de verbinding tussen de Argentijnse Latin-Jazz en de Gypsy-Jazz van Django Reinhardt.  

De muziek van dit concert doet denken aan de broeierige Jazz-café's en de zwoele Tango-salons uit Zuid-Amerika. Daarvoor wordt dan ook het Torenlaan theater op deze avond omgetoverd tot een Jazz-lokaal uit Buenos Aires in de jaren-30. 

Carol Dubois (zang) komt uit B.A. Argentinië, zij is voor de tweede keer in Nederland. Zij is niet alleen temperamentvol zangeres, ook en vooral is zij een entertainer die haar publiek en de band voortdurend aanvuurt. Jesús Peñaranda (accordeon) komt net als de andere muzikanten uit Madrid. Hij studeerde een extra jaar in Arnhem aan het ArtEZ conservatorium en is op dit moment docent aan het conservatorium in Madrid. Simon Gumbo (manouche gitaar),arrangeerde diverse tracks op de CD. Alejandro Ollero (contrabas), wordt ook wel Pollo (kip) genoemd, vanwege zijn karakteristieke speelwijze. Hij is de de stuwende kracht in deze muziek en daarbij noodzakelijk voor de dansbare Tango-nummers. 

De muzikanten presenteren deze CD feestelijk in het Torenlaan Theater en daarbij kan ook zeker worden gedanst. De muzikanten zijn zeer toegankelijk, hetgeen een leuke kans biedt tot een gesprekje in het Spaans of natuurlijk in het Engels om via Jesús, meer te weten te komen over het leven in de Spaanse hoofdstad en natuurlijk: over de nieuwe CD.

Een reservering wordt zeker aanbevolen. 

Wordt verplaatst (was vrijdagavond 27 maart 2020)
Deur open:19:30 u; aanvang: 20:30 u
Torenlaan Theater; Torenlaan 38, 3701 VK Zeist. 
Voorverkoop: € 10:00 via tel. 06 374 768 03 en/of info@torenlaantheater.nl
Deurverkoop: € 15:00

Zie ook https://www.facebook.com/events/736642733495006/
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 

 Volgende column: Eigenzinnig                           

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.