Kijk! 20e Kunstroute Zeist opent kunstenaarsdeuren

30 september 2021
tekst en foto’s: Janet Borghuis

Bijna zestig Zeister beeldend kunstenaars nodigen je uit in hun ateliers, woonhuizen en tuinen. We mogen weer: publiek ontvangen en komen kijken naar het werk van lokale en gastkunstenaars.

Verschillende kunstsoorten
Disciplines en stijlen lopen uiteen, zowel in het platte, als driedimensionale vlak: realistische en abstracte schilderijen; beelden van steen, hout, gips en kunststof; keramiek; ander ruimtelijk werk; fotografie; grafische kunst (etsen, linosnedes); handgevormd porselein; lichtobjecten; reliëfs. Werk van (semi) professionele en ervaren amateurkunstenaars. Laat deze kans niet aan je neus voorbijgaan.

Kunsttuin Beauforthuis
De opstart is al dit weekend. Op zaterdag 2 en zondag 3 oktober is er een 'Kunsttuin'. Rondom het Beauforthuis Austerlitz in de buitenlucht - een staartje van de coronamaatregelen, waarvan in een vroeg stadium onzeker was hoe die zouden verlopen. En dus hangen op Woudenbergseweg 70 knalgrote afdrukken van kunstwerken op weerbestendige platen. Eén van elke kunstenaar, die zich hiervoor heeft aangemeld. Dat zijn er een stuk of veertig, dus de aanblik zal flitsend zijn. Ga je er kijken, dan krijg je een preview op het gebodene. En een idee welke kunstenaars je de twee weekends erna wilt bezoeken. Kleine kans dat een aantal kunstwerken blijft hangen na 3 oktober.

Rondje Zeist en rondje Den Dolder
Zaterdag 9 en zondag 10 oktober is het weekend van Zeist zelf, 16 en 17 oktober van Den Dolder, Bosch en Duin, Huis ter Heide. Elke dag van 12 tot 17 uur. De precieze locatie van een kunstenaar kun je niet missen: die herken je aan de vlag met het logo van Kunstroute Zeist.

De website maakt je wijzer
Op aparte pagina's van www.kunstroutezeist.nl vind je het kunstenaarsprofiel van deelnemers in Zeist bij elkaar, en daarnaast die van Den Dolder. Klik op de foto van een kunstwerk en je leest meer. Verder zijn er twee Plattegronden, waarop alle locaties staan aangegeven. In combinatie met Straten per wijk stippel je je route handig uit: vlak bij elkaar liggende straten zijn geclusterd.

Kijken kost niks, kom dus langs. Je oog wil ook wat.

Vierde lustrum
Om de twintigste editie te vieren, levert Cultuur Zeist een mooie bijdrage aan de bijzondere Kunsttuin. Daar is het organiserend team erg blij mee. En de kunstenaars ook.

Dit bericht delen op social media of je buurtapp? Heel graag, want hoe meer kijkers, des te leuker voor publiek èn kunstenaars.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over kunst
De kunst van tranen

Ook in het Beauforthuis:
Albumpresentatie ISLE 8 oktober in Beauforthuis

Volgende column:
Coronatijd

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.