Doe mee aan klimaatgesprekken in Zeist

7 maart 2021
tekst: Roos van Rhijn; foto’s: Chantal Bekker

Ben jij bezorgd over klimaatverandering en wil je jouw klimaatimpact verminderen? Maar weet je niet helemaal hoe? Doe dan vanaf 31 maart mee aan KlimaatGesprekken in Zeist. Tijdens deze zes-delige workshopreeks kom je erachter hoe je zelf klimaatvriendelijkere keuzes kunt maken én krijg je handvatten hoe je het klimaatgesprek met jouw omgeving aangaat! 

Op 31 maart is het zo ver, dan start er een nieuwe workshopreeks KlimaatGesprekken in de regio Zeist. Er zijn veel mensen die zich zorgen maken over klimaatverandering. Toch komen de meesten van hen niet in actie. In de workshops van KlimaatGesprekken onderzoek je samen met gelijkgestemden uit de buurt welke persoonlijke keuzes jij kunt maken om de klimaattransitie te versnellen, op een manier die past bij je eigen situatie en doelen. Een klimaatcoach ondersteunt daarbij en biedt praktische tips en handvatten. Je leert daarnaast ook hoe je een klimaatgesprek voert met je gezin, je vrienden, bij de sportvereniging of op het werk. Hoop, humor en handelingsperspectief staan centraal.

Iedereen kan meedoen aan KlimaatGesprekken. Voorkennis is niet nodig; wel de wens om klimaatvriendelijker te leven. Hoe ver je daarin gaat, bepaal je zelf. De een wil vooral kennis opdoen, een ander wil praktische tips, en een derde zoekt bondgenoten om ideeën uit te wisselen. In de eerste bijeenkomst bepaal je samen met je groepsleden je eigen doel en wensen voor de workshops.

Het bestaat uit zes avonden, steeds met twee weken ertussen, en aan de hand van een nieuw thema: 

  • Jij en klimaatverandering: wat wil jij leren en doen? 
  • Wonen
  • Vervoer en vakantie 
  • Eten
  • Consumeren
  • Klimaatgesprekken met anderen

De gesprekken worden begeleid door vrijwillige klimaatcoaches. Voor deze serie zijn dat Roos van Rhijn uit Zeist en Richard van Galen uit de Bilt. De gesprekken vinden voorlopig online plaats. Zodra mogelijk zal KlimaatGesprekken de serie in een corona-veilige ruimte organiseren. 

Voor meer informatie en aanmelden: www.klimaatgesprekken.nl.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 

Meer gesprekken over duurzaamheid:
Kringloopeconomie
Of gesprekken over afval:
Het Groot Zeister Afvaldebat
Volgende column:
Volg de witte zakdoekjes

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.