Kinderyoga in het bos

1 juni 2017
tekst en foto: Judith Jagers

Vogeltjes die fluiten en de wind door je haren. Uitzicht op een meertje en de Dennenbomen. Dit is de omgeving waar er yoga wordt gegeven aan kinderen in Kerckebosch tijdens de zomervakantie.

Als ik voor het eerst ergens yoga kom doen, vraag ik altijd aan de kinderen of ze al eens yoga hebben gedaan. Meestal gaan er een paar vingers omhoog. De rest van de groep heeft er misschien wel eens van gehoord maar heeft verder nog geen idee. Het leuke van kinderyoga is dat het voor iedereen is. Iedereen kan meedoen en je hoeft geen ervaring te hebben of een lenig lichaam te hebben. Dit geldt overigens net zo goed voor yoga voor volwassenen. Yoga houdingen en ademhalingsoefeningen zijn zo aan te passen dat iedereen yoga kan ervaren. Zo wordt de drempel laag om een keertje de yogastudio binnen te stappen of in dit geval je fiets te pakken en naar het bos te gaan.

Bovenop de andere voordelen zoals dat kinderen meer bewegen, leren samenwerken, elkaar vertrouwen en een leuke tijd hebben samen vind ik het erg belangrijk dat hierdoor kinderen veel meer buiten zijn. Ik merk om mij heen dat kinderen vaker binnen spelen. En door leuke activiteiten in de buitenlucht aan te bieden hoop ik dat er weer meer buiten wordt gespeeld. Dat kinderen blij, al dan niet met vieze kleding, thuis komen en hun avonturen delen met hun ouders. En zo de ouders ook weer inspireren om er vaker buiten op uit te gaan…

Nieuwsgierig geworden buiten yoga lessen?
Neem gerust contact met mij op:

Yoga-sincera@hotmail.com / 06 83513938
 

Column: 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.