Julia Blauw tekent Zeist

2 september 2021
tekst en illustratie: Julia Blauw; foto: Else Meijer

Na geschreven columns en een fotoblog heeft Zeistermagazine iets nieuws: een getekend blog, ofwel Artwork. Julia Blauw zal regelmatig een Zeister tekening in Zeistermagazine gaan publiceren. Ze trapt af met het gemeentehuis. Hieronder stelt ze zich voor:

“Mijn naam is Julia Blauw, geboren in Utrecht en opgegroeid in Zeist. Al vroeg wist ik dat ik een creatief beroep wilde gaan uitoefenen. De keuze voor het Grafisch Lyceum in Utrecht was dan ook geen lastige. In mijn vrije tijd begon ik met het illustreren van bekende artiesten en ontwikkelde hierin mijn eigen stijl. Ik kreeg veel leuke reacties en daaruit steeds meer aanvragen uit mijn omgeving om illustraties te maken van mensen, huisdieren, huizen en oldtimers. Toen besloot ik van deze hobby mijn werk te maken. Dit doe ik nu al drie jaar.

Toen ik in december jl. weer terug in Zeist kwam wonen heb ik een illustratie gemaakt van het gemeentehuis en deze mogen overhandigen aan burgemeester Koos Janssen.

Inmiddels heb ik al veel huizen in Zeist mogen illustreren. Steeds meer mensen weten me te vinden om hun eigen (vakantie)huis en/of huisdier te laten illustreren. Ook tijdens vader- en moederdag of voor verjaardagen zijn mijn illustraties populaire en originele cadeaus.

Op mijn website www.juliablauw.com staan nog veel meer voorbeelden van mijn werk onder het kopje portfolio. Ook kun je je eigen persoonlijke illustratie aanvragen door een foto te uploaden.”

Bijdrage: 
Lezershoek: 

 


Meer tekeningen:
Lennon in Zeist

Meer over het gemeentehuis:
Het kantoorjasje

Volgende bijdrage:
Arthur Japin te gast

 

Reacties

Prachtige aanvulling op het Zeister Magazine! Om te kunnen genieten van alle getekende details, zou ik graag zien dat de illustratie uitvergroot kan worden door erop te klikken.

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.