Jazz on the Sofa

28 oktober 2023
tekst: Mark Lotz

Het meest betoverende muziekfestival van Zeist staat weer voor de deur: Jazz on the Sofa, een Jazzfestival in en rond Slot Zeist met concerten in een intieme kamermuziek-setting door artiesten uit de VS, Zwitserland, Nederland, Duitsland, Korea en Finland.

Dit jaar vindt Jazz on the Sofa plaats op zondag 12 november op zes locaties die allemaal op loopafstand van elkaar liggen: De Bovenzaal van Slot Zeist, De Orangerie Slot Zeist, twee huiskamers in de omgeving, Van Tellingen Interieurs en wijnhandel De Witte Os.

De concerten duren 30 minuten en starten op elke locatie om 15:00, 16:00 en 17:00 uur. Het publiek bepaalt zijn eigen route.

Jazz on the Sofa, zondag 12 november 2023

Het programma:

 • Eric Vloeimans & Mark Tuinstra
  Ontmoeting van Eric Vloeimans, ‘de man met de fluwelen aanzet op trompet’, met gitaarwizard Mark Tuinstra.
 • Mark Lotz - albumrelease
  Releaseconcert van het album Freshta van Mark Lotz met een dreamteam van de Europese jazz: klarinettist Claudio Puntin (CH), cellist Jörg Brinkmann (DE), pianist Jeroen van Vliet (NL) en drummer Dirk-Peter Kölsch (DE).
 • Deborah J. Carter Trio - Diggin’ The Duke
  Met haar trio speelt de van oorsprong Amerikaanse vocalist Deborah J. Carter persoonlijke, hedendaagse interpretaties van repertoire van de grote jazzcomponist Duke Ellington.
 • Chaerin Im - solo piano & elektronica
  Opkomend talent Chaerin Im is een Zuid-Koreaanse pianiste en improvisator die werkt in Amsterdam en Seoul. Ze studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en is naast performer componist en arrangeur.
 • Sid Hille - solo piano & elektronica
  Sid Hille is een van de meest veelzijdige muzikanten in Finland op dit moment. Hij creëert emotionele klanklandschappen op piano, met gebruik van elektronica. Hille heeft als componist en als pianist vele prijzen ontvangen.
 • Marc van Vugt – solo gitaar
  Op zijn wereldwijd geroemde soloalbum The Lonely Coyote speelt van Vugt elke compositie op een andere akoestische gitaar, met een eigen geluid en verhaal. Marc stond dit jaar in de top 10 beste akoestische gitaristen in de Benelux van magazine Gitarist.

Meer informatie en kaarverkoop: https://jaw-z.nl/jazzonthesofa/

Volg het festival op social media:
https://www.instagram.com/jazzonthesofa/ en https://www.facebook.com/jazzonthesofa

Jazz On The Sofa is een initiatief van de Stichting JAW-Z en wordt mede mogelijk gemaakt door de vriendelijke ondersteuning door Sena, KunstenHuis Idea, Van Tellingen Interieurs, Muziekwinkel Zeist, Gemeente Zeist en Slot Zeist.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over de organisatie:
Stichting JAW-Z (Jazz And Word Music Zeist)

Meer muziek in de huiskamer:
Gluren bij de Buren opent voordeuren

Volgende bericht:
Hang ik bij jou aan de muur?

 

Voeg een reactie toe

Plain text

 • HTML tags zijn niet toegestaan.
 • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
 • Regels en paragrafen breken automatisch af.