In verbinding

Magistermoeder

Column
Ik was een Magistermoeder geworden. Naast mijn werk als jeugdconsulent in Zeist, ben ik ook moeder, en ik dacht niet zonder Magister te kunnen. Een hoop kilometers boswandelingen in het mooie Austerlitzer bos heb ik hier over gepraat en nagedacht. Nu ben ik Magistermoeder af, ik heb de app eraf geknikkerd.
tekst: Marieke Palm

Ga er maar aan staan!

Column
Ik fiets langs het vertrouwde hertenkamp, via de Slotlaan, naar mijn afspraak met een tienermeisje dat het niet meer kan opbrengen om naar school te gaan. Kort door de bocht is angst hier debet aan: angst om niet te voldoen, om te veel op te vallen, niet oké te zijn, schaamte en schuldgevoel.
tekst en foto: Marieke Palm

Hoogvlieger

Column
In mijn werk als jeugdconsulent voor de inwoners van Zeist ben ik bijna dagelijks in gesprek met ouders, kinderen, hulpverleners of leerkrachten. Sommige opmerkingen blijven hangen en deel ik graag met je om nog eens over na te denken. Zoals: ”Uw kind is geen hoogvlieger”.
tekst: Marieke Palm; foto: Pixabay

Pittig voor pubers

Column
“Laat me gewoon mijn fouten maken”, “school is een mijnenveld”, “ik ben bang om de toets te maken”, “ik heb geen motivatie voor school”, “ik weet niet wat ik later wil”, “mijn ouders bemoeien zich met alles”, “iedereen vindt wat van elkaar”. Dit zijn enkele uitspraken van pubers die ik hoor tijdens mijn werk bij het CJG Zeist.
tekst: Marieke Palm; foto: Brigitte Werner op Pixabay

Spelen maar, ouders!

Column
Met gespannen en toch ook vrolijke snoetjes zie ik de kinderen van onze groep de gymzaal binnendruppelen in de Koppeling in Zeist-West. Hier geven mijn collega en ik van het Centrum voor Jeugd en Gezin een training waarbij kinderen beter voor zichzelf op leren te komen. 
tekst en foto: Marieke Palm