Themawandeling ‘water’ bij Huis Doorn

17 mei 2021
tekst en foto: Museum Huis Doorn

Hoewel de musea nog niet open mogen, gaat de jaarlijkse Dag van het Kasteel – op 24 mei, Tweede Pinksterdag – toch (in aangepaste vorm) door. Er is een speciale app ontwikkeld waarmee je op deze dag een themawandeling over het landgoed van Museum Huis Doorn kunt maken.

Thema water
De wandeling met als thema ‘Wat? Water! De rol van water op kastelen en buitenplaatsen’ heeft 7 stops waarbij je informatie krijgt over de waterelementen in het park zoals de slotgracht, de waterstromen en de moestuin. In de app zijn historische plattegronden opgenomen waarop te zien is hoe de tuinen aangelegd zijn. Ook zijn er historische foto´s te zien, bijvoorbeeld van de in werking zijnde moestuin. De wandeling duurt ca. 40 minuten.

Hoe werkt het?
De Dag van het Kasteel heeft de ‘Spacetime layers app’ ontwikkeld die als digitale gids dient. Voorafgaand aan het bezoek kunnen bezoekers de app downloaden via de appstore op de telefoon. Bij aankomst op het landgoed wordt de app gestart, en moet ‘Huis Doorn’ aangeklikt worden op de kaart.

Dag van Het Kasteel
Op de Dag van het Kasteel staan kastelen en buitenplaatsen in de spotlights. Er zijn meer dan honderd deelnemers en bezoekers kunnen daar de bijzondere monumenten en al hun verhalen ervaren.

Meer informatie
www.dagvanhetkasteel.nl
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over kastelen:
Afspraak

Meer overr bijzondere tuinen:
De hort op

Volgende artikel:
Koningin Máxima ontvangt wens voor meer muziek in de klas

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.