Jazzcafé Zeist: Hanna Marieke & Benjamin Agnarsson

30 december 2023
tekst: Manon Nijenhuis; foto: H.M. Govert

Op zondag 14 januari spelen Hanna Marieke & Benjamin Agnarsson in het Jazzcafé Zeist in de Orangerie van Slot Zeist.

Zeist is de kunstenaars-habitat van Hanna Marieke. Ze is pianiste, zangeres en storyteller en vaak te vinden achter haar vleugel, uitkijkend op een tuin met wilde bloemen of diep in gedachten in het bos. Ze schrijft verhalen en muziek en creëert daarmee contemplatieve momenten en vertaalt met haar expressieve spel de hoogte- en dieptepunten van het leven. Ook traditionele jazz benadert ze als verhalen. Elke compositie heeft een eigen sfeer en elke solo is een reis van hoog naar laag, van introspectief naar expressief.

Ze neemt vanavond de Zweedse zanger Benjamin Agnarsson mee, waarmee ze graag duetten zingt. Twee jaar geleden verliet Ben Red het land van de Vikingen en de ijsberen om de muziekscene in centraal Europa te ontdekken. Ze worden begeleid door de Franse Léo Debroise op contrabas, die zijn lyrische touch heeft te danken aan Charlie Haden. 

Dit concert is gecureerd door de Zeister vocaliste Manon Nijenhuis. De volgende concerten in 2024 zullen worden ingevuld door de Utrechtse vocalist Henk Kraaijeveld.

Het Jazzcafé Zeist is een samenwerking van de Stichting Jazz And World Music Zeist (JAW-Z) met Slot Zeist. De concerten in de mainstream jazz binnen het American Songbook repertoire (denk aan Ella Fitzgerald, Stan Getz en Oscar Peterson) vinden plaats in de splinternieuwe Orangerie van Slot Zeist (Zinzendorflaan 1). Het zijn concerten in een kamermuzikale setting in trio formaat zonder slagwerk.

Jazzcafé Zeist met Hanna Marieke & Benjamin Agnarsson

Hanna Marieke • zang & piano
Benjamin Agnarsson • zang
Léo Debroise • contrabas

Zondag 14 Januari
Orangerie Slot Zeist, Zinzendorflaan 1
Start concerten 17:00 uur

Tickets: https://www.slotzeist.nl/agenda/jazzcafe-zeist-met-het-hanna-marieke-trio
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over de organisatie:
Stichting JAW-Z (Jazz And World Music Zeist)

Ook Jazz, maar dan anders:
Funny House Jazzband

Volgende aankondiging:
VitaDuo recital

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.