Gluren bij de Buren is op zoek naar acts en huiskamers

29 oktober 2022
tekst: Paulien van der Klij; foto: Maarten Eykman

Amateurkunstenfestival Gluren bij de Buren komt voor de vijfde keer naar Zeist op zondag 5 februari. Het festival opent vele voordeuren voor intieme huiskamerconcerten. De organisatie is op zoek naar lokale podiumkunstenaars van allerlei disciplines en gastvrije bewoners uit Zeist die de optredens bij hen thuis hosten. Aanmelden kan tot en met zondag 18 december via www.glurenbijdeburen.nl

Het amateurkunstenfestival verlaagt drempels voor ontmoetingen in de wijk en biedt een podium aan lokale acts. Elke act geeft drie optredens van een half uur, vrij toegankelijk voor publiek. Zo kunnen buurtgenoten en andere liefhebbers een eigen route door de stad samenstellen en van optreden naar optreden hoppen. 

Acts en huiskamers gezocht
Allerlei soorten podiumkunstenaars worden aangemoedigd om het vloerkleedpodium te betreden: van jazzbands tot rappers, verhalenvertellers tot goochelaars, van balletdans tot theater. Het formaat van de huiskamer maakt niet uit. Zowel vrijstaande villa’s als knusse studentenkamers kunnen aangemeld worden om tijdens Gluren bij de Buren te worden omgetoverd tot eendaags podia voor lokale performers.

Programmamaker Paulien van der Klij: ‘Gluren bij de Buren is elke editie weer een groot succes in het culturele Zeist. Na een paar mooie zomeredities in tuinen van Zeist kijk ik nu weer uit naar een knusse huiskamereditie. In alle kernen van de gemeente is het altijd heel gezellig! Dit enthousiasme leeft ook zichtbaar onder de buurtbewoners. Laten we alle huiskamers weer omtoveren tot podium en er een mooie gastvrije editie van maken!’  

Aanmelden kan tot en met zondag 18 december op www.glurenbijdeburen.nl 

Algemene informatie
Datum: zondag 5 februari 2023
Tijden: 12:00 - 17:00 uur
Entree: vrijwillige bijdrage gewenst
Website: www.glurenbijdeburen.nl

Als organisatie mee doen met Gluren bij de Buren? Het festival staat altijd open voor lokale samenwerkingspartners om mee op te trekken en een impactvolle editie van het festival te organiseren. Neem vooral contact op met de organisatie. 

Gluren bij de Buren wordt georganiseerd door Stichting de Bühne in samenwerking met Khabbaz.

Gluren bij de Buren 2023 vindt plaats in Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Assen, Baarn, Beverwijk, Bloemendaal, Delft, Den Haag, Ede, Emmen, Enschede, Gouda, Haarlem, Helmond, Hilversum, Leiden, Nieuwegein, Nijkerk, Nissewaard, Utrecht, Zeist en Zoetermeer.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over huiselijke optredens:
Concert met de hond

Meer over buren:
De hangplant

Volgende artikel:
Gedeelde smart

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.