Frisse Pitch Night

4 oktober 2023
tekst: Carol Dohmen; foto: Kaka Lee

Tijdens de Frisse Pitch Night op dinsdagavond 10 oktober presenteren enthousiaste inwoners hun idee om Zeist socialer, creatiever en duurzamer te maken. Publiek is welkom en gaat samen met een vakjury in gesprek met de initiatiefnemers. 5 pitchers maken kans op een prijs van € 1.000, en het publiek krijgt ook een stem. Het is de tweede keer dat Stadslab Zeist en Samen Duurzaam Zeist een pitch organiseren.

Wie heeft ze niet? Leuke, creatieve ideeën om je eigen leefomgeving duurzamer en prettiger te maken. Soms heel concreet, soms vaag, vaak iets er tussenin. De Frisse Pitch 2023 deed in september een oproep aan inwoners om dit soort ideeën in te sturen. Uiteindelijk zijn er zeven ideeën genomineerd voor de Frisse Pitch Night. De geselecteerde ideeën zijn praktisch en divers. De onderwerpen die voorbij komen zijn een pak voor een bijenexpeditie, voor een heel dorp het regenwater afkoppelen van het riool, speelgoed maken van restafval, samen bewegen in de buurt, een mozaïek buurtbankje, een duurzame markt op een middelbare school en een buurtmaakplaats. Zonder uitzondering dragen deze ideeën bij aan een socialer, duurzamer en creatiever Zeist.

Stemmen
Tijdens de Frisse Pitch Night presenteren de genomineerden in 3 minuten hun idee aan de vakjury. In een gemoedelijke café-setting brengt Veilingmeester JP (Jeroen Paul Nijmeijer) de initiatiefnemers daarna in gesprek met het publiek en de juryleden. Het belangrijkste doel van de avond is om het idee nog verder te verhelderen, nieuwe verbindingen creëren tussen inwoners en vooral een hele leuke avond hebben. Vijf initiatieven maken kans op een prijs van € 1.000. Niet alleen de jury bepaalt. Het publiek heeft ook een belangrijke stem, zij kiest namelijk één prijs van € 1.000.

Groei
De creatieve slagkracht van inwoners van Zeist is onmisbaar. Stadslab Zeist en Samen Duurzaam Zeist willen met de Frisse Pitch kleine, creatieve initiatieven activeren en helpen om al die frisse ideeën uit te laten groeien tot verbindende buurtactiviteiten.

Frisse Pitch Night
Torenlaan Theater, Torenlaan 38, Zeist
Dinsdag 10 oktober 2023, Dag van de Duurzaamheid
Toegang: gratis
Inloop: 19.30 uur
Programma: 20.00 tot 22.00 uur
Na afloop borrel & jazzmuziek door Andrea Cabezuelo
Meer info & aanmelden: frissepitch.nl 
 

Bijdrage: 

  


Meer over de Frisse Pitch:
1.000 euro voor wilde ideeën

Meer over de Week van de Duurzaamheid:
Week van de Duurzaamheid: een begrip in Zeist

Volgende column:
Gevaarvluchter

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.