Eigen schuld?

1 oktober 2019
tekst en afbeeldingen: Vrouwtje Jas; foto:Pixabay

Ze willen Vrouwtje Jas dood hebben!

'Ze', dat zijn onbekende mensen, met een ongehoorde boosheid. ´Ze´ vinden dat Vrouwtje Jas zich onverantwoord gedragen heeft. En onverantwoord gedrag moet gecorrigeerd worden, vinden 'ze'. Dat K-wijf (Vrouwtje Jas dus) is asociaal. Ze zullen haar wel eens even een lesje leren. En één ding is zeker: de dood is een zeer effectieve manier om iemand te corrigeren. De persoon in kwestie zal zich nooit meer misdragen.

Dat dit nou net Vrouwtje Jas moet treffen. Ze doet altijd zo haar best om anderen te begrijpen en in de vreemdste situaties toch vriendelijk te blijven. Natuurlijk gaat er ook wel eens iets mis. In alle eerlijkheid schrijft Vrouwtje Jas dan over haar dommigheden. Ze vindt troost bij het schrijven en soms bij de reactie van lezers.

Wat is er aan de hand?

Enige tijd geleden schreef Vrouwtje Jas over haar bezoek aan een oude dame in de Mirtehof. Dat verliep helemaal niet zoals het hoort. De enthousiaste hond van Vrouwtje Jas begroette iemand die niet van honden houdt en er ontstond paniek. De paniek leidde tot een ongeluk. Vrouwtje Jas voelde zich schuldig, schreef het van zich af en vond troost bij haar lezers. Het verhaal kwam op Facebook terecht. Daar werd het gedeeld en gedeeld. Steeds meer mensen lazen het, steeds meer mensen hadden er een mening over.

Reacties

Aanvankelijk volgde Vrouwtje Jas de reacties nog. Ze las: 'een ongeluk zit in een klein hoekje'. Maar ook: 'Vrouwtje Jas en haar hond hebben een onschuldig slachtoffer vermoord'. 

Veel reacties zijn langs Vrouwtje Jas heen gegaan; Facebook is groot en berichten vinden een onnavolgbare weg. Bovendien ging Vrouwtje Jas de hele zondag op pad. Facebook stond even uit.

Mail

Zondagavond, om een uur of elf, ontving Vrouwtje Jas een mail van een vriendelijke dame:

Nu is Vrouwtje Jas geen lid van 'een besloten Facebook groep gerelateerd aan incidenten met bepaalde soorten honden', dus ze heeft de discussie niet gezien. Ze heeft de bedreigingen niet gezien en er ook geen last van gehad.

Nieuwsgierig

Nieuwsgierig is Vrouwtje Jas wel! Hoe zagen die ernstige beschuldigingen eruit? Is er werkelijk met de dood gedreigd? Even overweegt Vrouwtje Jas om het te vragen aan de dame die de mail stuurde. Maar ach... waarom zou ze? De berichten staan toch niet meer op Facebook. Vrouwtje Jas gaat er van uit dat de gemoederen nu wel bedaard zijn. En dat de emoties in de luwte liggen. Waarom zou ze andermans en haar eigen gemoederen opschudden? Dat komt de rust vast niet ten goede. Irritatie ligt op de loer, daarnaast ligt de angst. Laat ze maar liggen...
 

Meer verhalen van Vrouwtje Jas in de bundel “Ontmoetingen met Vrouwtje Jas”

 

Volgende column: FacebookZeist

 

Bijdrage: 
Column: 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.