51 duurzame cadeautips voor de feestdagen

Advertentie
25 november 2023

De feestdagen staan voor de deur. Welke cadeaus belanden er dit jaar in de zak van Sint of onder de boom? Voor één op de drie Nederlanders is dat een duurzaam cadeau. Want die willen mensen vaker kopen, blijkt uit onderzoek van ASN Bank. Ga jij dit jaar ook op de groene tour? Check dan de duurzame cadeaugids van ASN Bank. Hierin vind je 50 originele cadeautips voor de feestdagen. Zoals een herbruikbare beker voor onderweg, een stoere warmwaterkruik of een kleurige hamamdoek. 

Maar liefst 36 procent van de Nederlanders wil vaker duurzame cadeaus geven. Bijvoorbeeld omdat ze het belangrijk vinden dat het product gemaakt is van duurzame materialen, de makers van het product een eerlijke prijs krijgen of omdat het verhaal achter het product hen aanspreekt. Door voor een duurzaam cadeau te kiezen maak je niet alleen de ontvanger blij, maar ook de wereld.

Inspiratie opdoen
Het zoeken naar een leuk cadeau doen de meeste mensen online. Maar in het online aanbod mist er vaak inspiratie voor duurzame cadeaus. De helft van de Nederlanders geeft dan ook aan behoefte te hebben aan duurzame cadeau-ideeën.

"Duurzaamheid is voor veel mensen geen aandachtspunt als ze cadeaus kopen. Maar ook als je iets te vieren hebt, kun je dat doen met geschenken die geen negatieve invloed hebben op de aarde, de natuur en mensen. Om meer mensen te inspireren een duurzaam cadeau te kopen, presenteren we voor het derde jaar op rij de duurzame cadeaugids", vertelt Renée Ras, lead merk, missie en klantrelatie bij ASN Bank. "Voor iedereen is er een passend cadeau te vinden. Zoals een kartonnen glijbaan, een herbruikbaar notitieboek of sokken die je niet kwijtraakt in de wasmachine."

Cadeautip 51: koop lokaal
Een andere manier om duurzaam bezig te zijn is lokaal te shoppen. Renée: "Meer dan de helft van de Nederlanders koopt graag een cadeau bij een winkel in de buurt. Dat scheelt vervuilend transport én je steunt de lokale economie. Ga je winkelen in de buurt en op zoek naar lokale cadeaus? Dan is onze gids een leuke inspiratiebron."

Kortingscodes
In de duurzame cadeaugids staan 50 duurzame cadeaus. Dit zijn producten die gemaakt zijn met aandacht voor het milieu en/of de omstandigheden waarin ze zijn geproduceerd. De cadeaugids bestaat uit 7 categorieën; 1) huis, tuin en keuken, 2) kinderen, 3) kleding en accessoires, 4) lekkernijen, 5) sport, outdoor en reizen, 6) verzorging en 7) werk en studie. Op veel cadeaus uit de cadeaugids krijg je een met een speciale code korting.

Naast de Duurzame Cadeaugids inspireert ASN Bank ook op haar platform Vanaf Hier mensen om duurzame keuzes te maken.

De cadeaugids staat op www.vanafhier.nl/duurzame-cadeaugids.

Over het onderzoek
Eind oktober 2023 heeft ASN Bank via DirectResearch onder 1.000 respondenten van 18 jaar en ouder een panelonderzoek uitgevoerd. Het onderzoek ging over duurzaamheid en cadeau-inkopen rond de feestdagen.

Over ASN Bank
ASN Bank investeert sinds de oprichting in 1960 in duurzame vooruitgang. Zij financiert en belegt alleen in toekomstgerichte bedrijven, sectoren en landen die handelen met respect voor mens, dier en natuur. Klanten kunnen bij ASN Bank betalen, sparen, een hypotheek of verzekering afsluiten en beleggen in de ASN Beleggingsfondsen. Ook verstrekt de bank financieringen aan projecten die passen bij haar duurzame missie. De strategie van ASN Bank is erop gericht om als digitale, duurzame bank te groeien door een sterke klantrelatie en een breed aanbod van producten en diensten.

Voor meer informatie: www.asnbank.nl
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer duurzame tips
Tweedehands shoppen voor beginners

Meer tips voor de feestdagen:
KunstKado

Volgende bericht:
Op weg naar Woongroen

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.