Duurzaam Café Zeist

17 april 2023
tekst: Fons Pennings

Wil je meer weten over wat er op het gebied van duurzaamheid speelt bij en in de gemeente Zeist en waar dat relevant is voor jou? Kom naar het Duurzaam Café op woensdag 19 april in de bieb!  

Niet alleen als inwoner ben je je bewust van duurzaamheid en wat je daar zelf aan kunt bijdragen, dat geldt ook voor de gemeente Zeist. Ook de gemeente is op allerlei vlakken druk bezig met duurzaamheid, zowel door zelf als organisatie te verduurzamen, als op beleidsmatig vlak met allerlei maatregelen en projecten die betrekking hebben op duurzaamheid of duurzaamheid raken. Dat kan wat verder van de inwoners afstaan of juist heel direct met inwoners te maken hebben, zoals Stichting Energie Zeist die inwoners helpt met het verduurzamen van de woning of maatregelen in verband met energie-armoede. Ook speelt er qua duurzaamheid natuurlijk het een en ander op intergemeentelijk, provinciaal en landelijk niveau waar de gemeente Zeist mee te maken heeft.

Michiel Beek vertelt je in het Duurzaam Café van 19 april wat er op gemeentelijke niveau speelt qua duurzaamheid. Michiel werkt samen met collega’s van de gemeente aan duurzaamheid. Hij zit in het gemeentelijke programmateam duurzaamheid en richt zich vooral op kringloopeconomie. Hij was betrokken bij het opstellen van de Brede Milieuvisie en bij de oprichting van Samen Duurzaam Zeist. Hij is daarnaast ook inwoner van Zeist en gaat in zijn vrije tijd graag de natuur in of maakt muziek.

Vanzelfsprekend is er ook ruimte voor vragen en interactie en misschien heb je wel ideeën en suggesties voor de gemeente wat zij nog meer zou kunnen doen op het gebied van duurzaamheid. 

Initiatieven van inwoners op het gebied van duurzaamheid kunnen samenkomen in Samen Duurzaam Zeist, dat gesteund wordt door de gemeente. Deze avond zal Margreet van der Pijl als community manager van Samen Duurzaam Zeist toelichten hoe dat werkt.

Dus van harte uitgenodigd bij het Duurzaam Café op woensdag 19 april aanstaande in Bibliotheek Idea, Markt 1, van 20:00 - 21:30 uur.
 

Bijdrage: 

 


Fons schreef eerder:
Jaarthema biodiversiteit op De Boswerf

Meer over Samen Duurzaam Zeist:
Samen Duurzaam Zeist

Volgende column:
Burgerberaad in de lift

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.