DOSCORONA

13 oktober 2020
tekst en foto: Henk Martens

DOSCORONA, zo noem ik deze column maar. DOSCORONA: daar zit DOSC in maar ook Corona. Twee dingen die in dit verhaal samengekomen. Waarbij ik mij bedenk dat dos ook in het Spaans twee betekent.

Al jaren is DOSC – Jonathan wel iets. Altijd een bijzondere wedstrijd. Ook heel bijzonder in deze tijd; meer van de Doldenaren die natuurlijk bij de gemeente Zeist horen. Bij DOSC denken ze: wij laten zien waarin een klein dorp groot kan zijn. Bij Jonathan is het meer van: wij zijn dé zaterdagclub in de omgeving; dat straalt het ook uit. Kijk alleen maar naar de jeugdteams, waar die landelijk allemaal in spelen. En de uitspraak van de voorzitter van DOSC: “Als we gaan betalen, ben ik weg”. Waarbij ik dan denk: “Komen al die goede voetballers uit zo’n klein dorpje?” Meer voorzitters riepen dat ook wel eens, maar die zijn nu geen voorzitter meer.

Toen ik thuis was na deze regenachtige wedstrijd (ja, het regende de hele wedstrijd), dacht ik “Het is toch zonde dat deze wedstrijd in deze tijd is gespeeld”. Alles was aanwezig bij deze topper in de 3de klasse C van de KNVB district West I.

Er was geen kip aanwezig en dat was gewoon zonde, want het was een potje voetbal waar je zeker als neutrale toeschouwer je vingers bij af kon likken. Maar neutrale toeschouwers waren ook niet toegestaan. Niemand mocht erbij zijn, niemand mocht op het prachtige sportcomplex komen. Ja, zelfs toeschouwers die over de hekken klommen werden weer teruggestuurd. Gelukkig kon ik wel naar binnen, omdat ik mij met een echte Zeistermagazine perskaart vooraf had aangemeld. Gelukkig voor veel supporters was er ook een verslaggever (Ben Werner) van Slotstad aanwezig, maar onze beste Ben laat slechts af en toe wat horen over de wedstrijd, helaas niet de hele wedstrijd.

De wedstrijd was 100% de moeite waard voor de toeschouwers. Maar wat ook interessant was geweest: na afloop in het clubhuis praten over de wedstrijd. Hoe hebben de spelers van Jonathan zich gevoeld? Of een praatje maken met de scheidsrechter, die in mijn ogen best goed was. Vragen waarom hij dit of dat vond en waarom hij sommige dingen zo beoordeelde, en vond hij het echt zo’n zware overtreding dat hij een speler van DOSC eruit stuurde? Zou het niet lekker geweest zijn om daarover te praten of over sommige prachtige doelpunten met de makers daarvan. Hoe kwam het dat DOSC met 4-1 voor stond en dat het toch nog 4-3 werd? De wedstrijd waar we graag hadden gehoord hoe de supporters van beide kanten zich hadden laten horen en gedragen.

Dat is toch jammer, dat hoort toch allemaal bij zo’n wedstrijd. Moeten we wachten tot 30 januari 2021 op Jonathan – DOSC (zou dan de corona voorbij zijn?). Dat is toch anders; de wedstrijd achter het Zeister Slot heeft toch een andere beleving dan in het dorp Den Dolder. Dan is het zeker geen DOSCORONA!

 

Volgende column: De Kip, het ei of de Knoop?

 

Bijdrage: 

Reacties

Lekker stukje meneer Martens! Ga zo door svp

Slotstad tv had het ook live kunnen verslaan. Nu hebben we een spektakelstuk gemist, volgens de auteur van dit stukje.

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.