Donder en Vrouwtje

9 mei 2021
tekst: Ine Scheepers; foto: Jolanda Korn

Deze maand twéé asieldieren van de maand bij Dierentehuis Zeist: twee katten, broer en zus van 16 jaar oud die dringend op zoek zijn naar een nieuw baasje. Donder en Vrouwtje.

Als je denkt dat je twee bejaarde katten in huis haalt, dan is dat wat leeftijd betreft inderdaad zo, maar ze doen beiden alsof ze nog jong zijn. Donder springt vanaf de grond bij je op de schouder en zijn grootste hobby is het om dan heerlijk door het huis meegedragen te worden en alles vanaf hoogte te kunnen bekijken. Ook ligt hij het liefste zo hoog mogelijk op een krabpaal en als je dan naar hem toe gaat springt hij zo in je nek om weer lekker aandacht te krijgen. Vrouwtje wil ook heel erg graag geknuffeld worden maar zij doet dat liever gewoon op de schoot. Kortom, een heerlijk stel samen. Ze zijn echt onafscheidelijk maar dat is begrijpelijk als je al je hele leven samen hebt opgetrokken en allerlei avonturen hebt beleefd.

Hoewel ze al een dagje ouder zijn, zijn het geen typetjes om achter de geraniums hun dagen te slijten. Ze willen nog graag naar buiten om een frisse neus te halen en lekker hun dagelijkse ommetje te kunnen maken. Wij zijn voor dit ongelooflijke lieve stel, dat geen vlieg kwaad doet, op zoek naar een rustig huishouden waar ze hopelijk nog heel lang samen gelukkig oud mogen worden. Ze zijn niet zo kieskeurig, zij vinden iedereen lief. Alleen moet er dus wel een tuin aanwezig zijn. Wij hopen dat er snel mensen bij ze komen kijken, ook al zullen wij ze ontzettend gaan missen!
 

 

Bijdrage: 
Artikel: 

  


Vorige asieldier van de maand:
Kater Bert

Meer over dieren:
Zou een hond ook piekeren?

Volgende column:
De waarde van bevrijdend denken

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.