Dohmen draaft door

Carol Dohmen is verhalenmaker, columnist en heeft een praktijk als paardencoach. Ze woont met veel plezier samen met man en paard in Austerlitz. Maandelijks schrijft ze voor de Nieuwsbode Zeist de column ‘Dohmen draaft door’. Hierin schetst ze met humor en relativeringsvermogen de gebeurtenissen rond het dorp Austerlitz. Met vlotte pen beschrijft ze afwisselend de lokale en mondiale actualiteit, die ze op originele wijze met elkaar verbindt. Tussen de regels door prikkelt ze de lezer verder te denken over de grote thema’s van deze tijd. Met verwondering observeert ze mensen die zich druk maken over klein ongemak, terwijl de wereld soms letterlijk in brand staat. Ze vertelt met ontwapenende zelfspot over haar eigen leven en dilemma’s en nodigt de lezer voortdurend uit een stukje met haar mee te draven.

De columns zijn nu samen met eerder, ongepubliceerd werk gebundeld. Het boek met als titel ‘Dohmen draaft door’, is te koop bij boekhandel Kramer&VanDoorn in Zeist, buurtsuper van Dijk in Austerlitz en rechtstreeks bij de schrijfster via info@spiegelschrift.nu. Kijk voor meer info op www.spiegelschrift.nu.

Wat anderen er over zeggen:

“Carol is altijd positief, ook bij het grootste ongemak”

“In ‘Dohmen draaft door’ laat Carol zien hoe je met taalvaardigheid en humor het denken over maatschappelijke thema’s laagdrempelig en toegankelijk maakt.”

“Ik lees elke avond voor het slapen gaan een verhaaltje en doe met een glimlach het licht uit.”

 

Zie voor het boekje van Carols Nieuwsbode-collega Marcel Leenders hier

Volgende column: Terug naar hoe het was
 

Bijdrage: 
Artikel: 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.