De Zeistenaar

17 september 2022
tekst: Fons Pennings

Het medialandschap in Zeist is er het laatste half jaar een stuk leuker op geworden. De Nieuwsbode is voor veel Zeistenaren een vaste informatiebron, maar die was de laatste jaren behoorlijk opgedroogd. Eén keer per week verzamelde een redacteur de beschikbare ingestuurde persberichten en stelde de krant samen; hier zat kraak nog smaak aan.

Nadat De Nieuwsbode is overgegaan naar een nieuw uitgever is er veel veranderd. Er verschijnen de hele week nieuwsberichten online en redacteuren Carolien Paasman en René Borkent zijn weer terug. Je leest weer achtergrondverhalen, verslag van de gemeenteraadsvergaderingen en niet éénmaal per week gepubliceerd, zoals de gedrukte versie, maar de hele week 24/7.

En dan sportberichtgeving, die nieuw leven is ingegeven door Stan Bos. Hij zorgt nieuws en achtergrondverhalen over de Zeister voetbalclubs zoals de vrouwenploeg van Saestum, de topklasse kampioen van Nederland, maar ook het net gepromoveerde Schaerweijde hockey en ander sportnieuws. Je leest zijn stukken in De Nieuwsbode en het AD.

Zwaai opa en oma
Ons onvolprezen SlotstadRTV in een samenwerking aangegaan met RTV Utrecht en heeft aansluiting gevonden bij een landelijk project van de NOS om met zestig journalisten de lokale journalistiek te versterken. Zo kunnen we in Zeist genieten van Zeister reportages van Rosan Onderwater en Christiaan Drent. Deze ‘Zwaai oma en opa’ reportage van Rosan Onderwater was even verrassend als ontwapenend, werd massaal gedeeld en haalde zelfs het Jeugdjournaal.

Ook het AD weet nog steeds waar Zeist ligt. Wel jammer dat de meest lezenswaardige artikelen vaak de status ‘premium’ hebben en dus niet voor iedereen gratis toegankelijk zijn.

Natuurlijk zijn er de bloggers van het ZeisterMagazine, die hun licht laten schijnen op wat hen opvalt in Zeist, en het filmplatform Wij zijn Zeist, goed voor vrolijke, soms mooie en altijd informatieve filmpjes over wat er speelt in Zeist.

En dan is er nog een nieuwkomer: de Zeisterkrant, nieuwsgierig, met een commerciële insteek, maar ook als eerste bij deze schuurtjesbrand met videobeelden!

De Zeistenaar - De Nieuwskiosk van Zeist 
Alles bij elkaar zijn er nu behoorlijk wat Zeister nieuwsbronnen, waar je redelijk betrouwbaar het Zeister nieuws online kunt vinden, maar het is wel heel versnipperd. 

Het goeie nieuws is dat je zelf niet meer hoeft te zoeken. Op de site De Zeistenaar komen al deze berichten bij elkaar. Niet voor niks is De Zeistenaar - De Nieuwskiosk van Zeist. 

En nog handig in gebruik ook. De berichten op de site van De Zeistenaar verwijzingen natuurlijk naar het originele bericht, maar vaak vind je er nog aanvullende info en verwijzingen naar andere berichten over datzelfde onderwerp. Ook zijn de berichten ondergebracht in zo’n twintig thema’s, waar je snel meer leest over wat je interesseert.

Probeer maar eens!

Je vindt het nieuws op de site van De Zeistenaar. Dagelijks weten al meer dan duizend mensen de weg te vinden.
Of je kunt lid worden van de Facebookgroep De Zeistenaar, net al 5300 andere Zeistenaren.
Voor de Twitteraars is er het Twitteraccount De Zeistenaar waar je het Zeister nieuws op een presenteerblaadje krijgt.

Disclaimer
Aan berichten van De Zeistenaar ligt altijd een website ten grondslag. Er is geen plaats voor berichten van Facebookpagina's. Ook vind je geen aankondigingen van bingo’s, oproepen voor een goede wasmachinemonteur of gevonden voorwerpen; De Zeistenaar verzamelt nieuws!
 

Bijdrage: 

  


Fons schreef eerder:
Ambassadeurs van Zeist

Meer over de lokale media:
De waarde van de onafhankelijke lokale omroep

Volgende bijdrage:
Signeersessie Sophie Wester bij Kramer & van Doorn

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.