De waarde van

Gast bij de Iftar

Column
Enkele dagen na de aanvang van de Ramadan worden Martijn en ik door Darine el Houfi van Leren voor de Toekomst uitgenodigd voor de Iftar op 16 april. Wat is er plezieriger dan gastvrij voor een maaltijd te worden uitgenodigd? Tijdens de maaltijd spreken we met enthousiaste jongeren.
tekst: Henny Fokkema; foto’s: LinkedIn Darine el Hoefi

Ongevraagd advies

Column
Henny geeft een ongevraagd advies voor de verkiezingen van aanstaande woensdag: "Kijk verder dan de meest geplakte poster, negeer de zachtste woorden, de wanen en de lach. Ga stemmen! Maar geef één stem weg. Nooit de macht."
tekst: Henny Fokkema; illustratie: Pixabay

Droom en daad

Column
Henny Fokkema pleit voor het plaatsen van een lege “toekomststoel” in de Zeister gemeenteraad, een lege stoel die beleidsmakers en politici helpt herinneren om de belangen van toekomstige generaties mee te wegen.
tekst: Henny Fokkema; foto: Pixabay

Maatwerk of praatwerk

Column
Op dinsdag 18 oktober volg ik de algemene beschouwingen van de gemeenteraad. Omdat GroenLinks de grootste partij is geworden, mag Roel van Nieuwstadt als fractievoorzitter de aftrap doen. Is zijn pleidooi voor maatwerk logisch?
tekst: Henny Fokkema; foto: Thomas Wolter via Pixabay

De waarde van een goede leraar

Column
In de gemeenteraad kwam het probleem van het tekort aan leraren ter sprake. Zeist zoekt oplossingen in de materiele sfeer: zorgen voor een woning voor de leraar die in Zeist wil komen werken. Dat is denken vanuit het materiële en niet vanuit de inhoud van het vak van leraar.
tekst: Henny Fokkema; foto: Gerd Altmann via Pixabay

De waarde van klare taal

Column
Onlangs kreeg ik de verkiezingskrant in mijn brievenbus. Naast de introductie van de verschillende partijen stond ook de begroting 2022 in de krant afgedrukt. Bij de uitgaven valt mijn oog op de cryptische formuleringen in de kopjes.
tekst: Henny Fokkema; foto: Fran Patel via Pixabay

Pages