Destructive Penguins komt naar Zeist

De Leidse band Destructive Penguins komt naar Zeist! Hun muziek is een explosieve mix van hiphop en reggae en ze hebben afgelopen jaren meer dan 250 shows gedaan door heel het land. In maart begint de Painting Pictures Tour en daarbij doen ze ook Zeist aan. Op 30 maart staan ze in De Schavuit (toegang gratis!). De tour komt langs meerdere steden in Nederland en elke show zal zonder twijfel een explosie van energie en liefde zijn.

Met een explosieve muziekcocktail van pop, hiphop en reggae willen Destructive Penguins niet alleen grenzen doorbreken maar vooral ook mensen verbinden. Dankzij een eigen, krachtige en herkenbare sound heeft de Leidse band inmiddels ruim 250 shows gespeeld op podia door heel Nederland. De afgelopen zomers bracht hun live reputatie ze al op grotere festivals zoals Parkpop en Werfpop en ook het buitenland moest er met een kust-tour langs de Franse westkust aan geloven. In 2016 en 2017 brachten ze in eigen beheer twee EP’s uit. Zonder hun live-sound geweld aan te doen onthullen deze EP's een vibe die daar juist een extra dimensie aan weet toe te voegen. Eind 2018 zijn de Destructive Penguins terug op de stage met nieuw materiaal en een nieuwe energie, die in 2019 is ontstaan tot de ‘Painting Pictures Tour’.

Op het podium schromen de Penguins er niet voor om van elke show een energiek feest te maken. De band, die altijd speelt alsof hun leven ervan afhangt, blijft strak en gedisciplineerd en verrast meer dan eens met jazz-achtige intermezzo's. Dansen, springen en zweten; het hoort er allemaal bij. De Penguins laten niemand aan het feest ontsnappen. De energie, liefde en het plezier spatten er elke show vanaf. Op 19 mei staan zo met een grote show in de Melkweg, maar eerst dus 30 maart bij ons in Zeist!

Gijs Berger – Vocals
Boudewijn Pleij - Keys/Vocals
David van den Beld - Guitar/Vocals
Jelle Bouwman - Bass Guitar
Arjen Grimmius – Drums
Thierry Piët – Trumpet
Lauran Neerincx – Trumpet

Foto’s: Michel Mees.

 

Volgende column: Sneltram doortrekken naar Amersfoort?
 

Bijdrage: 
Artikel: 

Reacties

Vettt!! Gezien in het 't Pothuys!

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.