De Grens

27 mei 2023
tekst: Rita Meijer; foto: Chris Koolmees

In het Torenlaan theater voert Ekaterina Levental op zondagmiddag 11 juni de voorstelling De Grens uit met zang, harp en verhalen.

In deze persoonlijke vertel- en muziekvoorstelling neemt Ekaterina, die tevens zangeres en harpiste is, het publiek mee op de weg die zij als tiener aflegde. Eketerina Levental en regisseur Chris Koolmees hebben met de enscenering van De Grens een muziektheatervoorstelling gemaakt, waarin de zangeres een belangrijke periode uit haar leven vertelt: hoe zij als kind met haar ouders Oost-Europa moest verlaten en in Nederland als vluchteling is terechtgekomen. Dit aangrijpende verhaal wordt omlijst met muziek, zang en harpspel.

Vlucht
Muziektheatervoorstelling De Grens is gebaseerd op dagboekfragmenten van Ekaterina Levental, uit de periode waarin ze als 16 jarige vluchteling aankwam in Nederland. In een indrukwekkende one-woman show vertelt ze over haar zoektocht naar een nieuwe identiteit in diverse opvangkampen. We zien Nederland door de ogen van een buitenstaander, met veel humor en begrip. Ekaterina laat op ontroerende en confronterende wijze zien hoe het leven is in een niemandsland, als enkel de hoop nog rest.

De Grens is het vervolg op de succesvolle voorstelling De Weg. Daarin vertelt zangeres en harpiste Ekaterina Levental over haar vlucht uit de voormalige Sovjet-Unie. Een weg die eindigt in een veilig politiebureau op de Wallen in Amsterdam. De Grens begint daar waar De Weg eindigt.

Een jonge vrouw, die vecht voor haar bestaansrecht, dwars door grenzen, voorbij het oordeel. De Grens vertelt je een waargebeurd en hoopvol verhaal, opgetekend aan de rand van Nederland, met humor en prachtige muziek.

De Grens is een productie van Leks compagnie; een samenwerking tussen Ekaterina Levental en regisseur Chris Koolmees. De Grens is een bijzonder en –in deze tijd- zeer herkenbaar verhaal en ook het vervolg op de voorstelling De Weg die zij gaf in augustus 2022 in het Slottuintheater.

Plaats: Torenlaantheater
Datum: 11 juni 2023
De voorstelling begint om 14.30, er is een pauze.
Toegang is gratis, wel met toegangsbewijs. Reserveer hier: https://www.ticketkantoor.nl/shop/TT230611

De werkgroep Inter Cultuur van CultuurZeist brengt Zeistenaren in contact met andere culturen.

 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over vluchtelingen:
Een gouden greep

Meer van CultuurZeist in het Torenlaan Theater:
Zomeravond vol met verhalen

Volgende aankondiging:
Eternal Light

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.