De Tassenfabriek

9 maart 2024
tekst: Jeannemiek Bakker

Altijd al je eigen tas willen maken? Bij De Tassenfabriek in Zeist kun je samen met een vriendin, je dochter of een groep vriendinnen of collega’s je eigen tas maken. De Tassenfabriek is onlangs verhuisd naar Lab Lou aan de Weteringlaan 1 (het oude tuincentrum Akkerflora).  

Ik ben Jeannemiek Bakker en in 2017 startte ik met De Tassenfabriek. Ik had naast mijn werkzaamheden als juriste de behoefte om iets creatiefs te doen en volgde in Arnhem de opleiding tot tassenmaker. Dit jaar heb ik onder begeleiding van Mignon Marseille van ActionCOACH vaart gezet achter mijn bedrijf. ActionCOACH heeft ervoor gezorgd dat De Tassenfabriek haar bedrijfsvoering professionaliseert door te werken aan doelen voor groei en een planning per kwartaal. 

Ondertussen maak ik onder mijn label De Tassenfabriek kleurrijke leren tassen van overgebleven leer uit de industrie. Ik geef ook workshops waar je zelf je eigen shopper of festivaltasje kunt maken of bijvoorbeeld een omslag voor een notebook of agenda. 

In een workshop van een hele dag kun je een shopper maken met een rits. Je naait dan op een industriële naaimachine. Als je minder tijd hebt kun je ook een festivaltasje maken zoals op de foto is te zien. De dames van Stadslab Zeist vonden het superleuk om te doen. “Alleen al het leer kiezen is heel tof, er zijn zoveel kleuren en printjes. Er is altijd wel iets wat precies bij jou past”. 

De Tassenfabriek 
Weteringlaan 1 
3732 HZ De Bilt (bebouwde kom Zeist) 
T: 06 - 13191091 
E: info@detassenfabriek.com  
I: www.detassenfabriek.com  

De Tassenfabriek is ook te volgen op Instagram (@de_tassenfabriek) en Facebook (De Tassenfabriek). 
 

Bijdrage: 
Artikel: 

Reacties

Hallo, waar vind ik informatie over de workshops, de tijden en de kosten?

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.