Expositie Carly Paulsen in Hospice Heuvelrug

14 januari 2024
tekst: Mariëtte Ippel; foto's: Maria Hoefnagels

Kunst kan mensen troost bieden. Daarom exposeren er regelmatig kunstenaars in Hospice Heuvelrug. In het tweede kwartaal van 2024 hangt er een expositie schilderijen van Carly Paulsen.

Haar passie voor het schilderen heeft Carly eigenlijk al van jongs af aan. Sinds 1983 heeft zij zich hier volledig aan over kunnen geven. Ze is begonnen met Aquarelleren bij verschillende docenten en cursusprojecten, zo ook meerdere malen in Frankrijk. Sinds 2001 heeft ze zich verder bekwaamd en werkt ze het meest met Acryl, zowel abstract als figuratief. Sindsdien is ze ook met veel plezier lid van Schildervereniging De Toets in Zeist, alwaar ze zich verder heeft ontwikkeld.

Keuzes maken is niet haar sterkste punt, dit blijkt wel uit haar werk dat zowel figuratief als abstract is.

"Ik kijk naar iets: landschap, stilleven, bloemen, levende wezens waarbij een gevoel ontstaat. Dat gevoel probeer ik via mijn ogen, bewustzijn en handen vast te leggen op het doek. Zowel realistisch als abstract, altijd zoekend naar een goede balans en compositie, liefst in warme kleuren zoals rood, oranje en geel, maar ook de blauwe kleuren komen soms aan bod”.

Hospice Heuvelrug
Hospice Heuvelrug in gevestigd op de eerste verdieping van Heerewegen aan de Arnhemse Bovenweg 80 in Zeist. Het is een plek waar mensen die nog maar kort te leven hebben hun laatste dagen verblijven.

Doel van het hospice is om de gasten, zo worden ze genoemd, professionele, optimale zorg te bieden. Dit houdt ook in een huiselijk warme sfeer creëren waar ruimte is om samen met de familie het komende afscheid voor te bereiden. Er is plaats voor 6 gasten.

Exposities
Al langere tijd worden op het hospice exposities gehouden door lokale kunstenaars. Elke drie maanden is er een nieuw expositie en proberen we aan te sluiten bij de tijd van het jaar. In overleg met de kunstenaar is een werk al of niet te koop. Er wordt werk uitgekozen dat past in het hospice, dus in de levensfase van onze gasten. Het geeft vaker aanleiding voor een gesprekje. De werken hangen in de openbare ruimten, zoals de gang en huiskamers op het hospice. Op de gastenkamers kiezen mensen zelf wat ze willen.

Het is mogelijk de expositie te bezoeken. Wel graag dan van tevoren bellen: 030-6984280.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Over de vorige expositie:
Abrona exposeert in Hospice Heuvelrug

Carly exposeerde ook al eerder:
Expositie WéérSAMEN

Volgende bericht:
Speeddaten met het VSBfonds

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.