Een potje Boem-is-ho op de Slotlaan

20 februari 2024
tekst: Erica Pijs; foto: Pixabay

Boem-is-ho is een virtuele Real Life Game. Het gaat als volgt:

1. Kies een plek waar veel voetgangers zijn.
2. Trek een denkbeeldige lijn van A naar B
3. Begin te lopen en doe alsof je tegemoetkomende voetgangers niet ziet. Al lig je op ramkoers! Hou vol, negeer en blijf lopen.
4. Als de tegenligger een stapje opzij doet, win je.

De Slotlaan is natuurlijk een uitgelezen parcours voor dit spel, vooral op een zaterdagmiddag, als het lekker druk is. Om het nog een beetje spannender te maken kun je ook even schuinsmarcheren over het veelbesproken fietspad, dat vaak wordt verward met een trottoir. 

Voor de gevorderde spelers is er geloof ik ook een speciale app. Ik zie ze in ieder geval vaak over hun telefoon gebogen het parcours afleggen. Sommige doen daarnaast ook nog dopjes in hun oren of hebben van die muzikale oorwarmers op hun hoofd. Probeer die maar eens een stapje opzij te laten doen. Mij lukt het in ieder geval niet.

Weet je wat zo knap is? Boem-is-ho-kampioenen weten wél lantaarnpalen en andere stilstaande objecten te ontwijken. Als je wilt winnen moet je het aandurven om niet te kijken waar je loopt, terwijl je ondertussen in de gaten moet houden, waar je wél voor aan de kant moet om een pijnlijke botsing te voorkomen. Hoe doen ze dat toch?

Lastig hoor, deze Game. Ik waag me er liever niet aan. Sterker nog: als je iemand over de Slotlaan ziet slalommen, dan zou het zomaar kunnen dat ik dat ben. Ik kijk dan ook niet zo uit naar het moment dat we met z’n allen op hoverboards gaan skywalken. Dat zal een flinke knal geven!
 

Bijdrage: 

 


Erica schreef eerder:
Ongeslepen messen van 'De Sola'

Meer over wandelen op de Slotlaan:
Blind over de Slotlaan

Volgende bericht:
Open Podium 3 maart

 

Reacties

Wat een gezeur! Kijk liever eens naar al die stoepfietsers, van wie sommigen denken dat ze niet opzij hoeven te gaan voor voetgangers. Is mij al diverse keren overkomen, maar pech voor die fietsers, ik ga, zelfs op mijn leeftijd, niet opzij.

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.